Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Lesbrief - Feest vieren - voor de week van het katholiek onderwijs

6 t/m 10 oktober 2014

gepubliceerd: donderdag, 28 augustus 2014

Lesbrief - Feest vierenVan 6 t/m 10 oktober wordt de week van het katho­liek onderwijs gehouden, een ini­tia­tief van de Neder­landse Katho­lie­ke Schoolraad. In dit kader is lesbrief ‘Feest vieren’ gemaakt. Het thema sluit aan bij het motto ‘Feest!’ van de Kinder­boeken­week, die in dezelfde periode zal plaats­vinden. Zo kunnen scholen beide evenementen met elkaar verbinden.

Bovendien zijn feesten belangrijk op katho­lie­ke scholen: ze laten zien dat je het leven mag vieren als een geschenk. Het gaat dan niet om wat je moet en presteert, maar om ‘mens-zijn’, blijheid en dank­baarheid.

De lesbrief bestaat uit een algemeen deel en drie katernen voor onder­bouw, midden­bouw en boven­bouw. Het algemene gedeelte is bedoeld voor het team van de school en bevat nuttige informatie over het gebruik van de brief in de klas. Ook staan er suggesties in voor een gezamen­lijke viering en een tiental gespreks­onder­werpen over katho­lie­ke identiteit. De katernen voor de verschil­lende bouwen bevatten elk twee lessen van ongeveer een half uur.

Lesbrief en materialen downloaden

Algemeen

Onderbouw

Middenbouw

Bovenbouw
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 29 november 2019NKSR helpt bij voorbereiding op Kerstmis Video
maandag, 7 oktober 2019NKSR op de bres voor vrijheid van onderwijs
woensdag, 18 september 2019Duurzaamheid
donderdag, 4 juli 2019Burgerschapsvorming op katholieke scholen
dinsdag, 4 december 2018Week van het Katholiek Onderwijs
vrijdag, 24 augustus 2018Studiemiddag interculturele dialoog
woensdag, 13 september 2017Nieuwe gedelegeerden voor onderwijs
dinsdag, 8 november 2016Week van het Katholiek Onderwijs
vrijdag, 18 september 2015Week van het Katholiek OnderwijsBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose