Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Week van het Katholiek Onderwijs

Maandag 7 t/m vrijdag 11 november

gepubliceerd: dinsdag, 8 november 2016

Voor de derde keer organiseert de Neder­landse Katho­lie­ke Schoolraad (NKSR) wordt een Week van het Katho­liek Onderwijs geor­ga­ni­seerd. Deze week van maandag 7 t/m vrijdag 11 november 2016 staat in het teken van Hoop.

Katho­lie­ke scholen hebben veel van waarde in te brengen in de samenleving. In de Week van het Katho­liek Onderwijs wordt deze inbreng in de schijnwerpers gezet. Ook dit jaar vindt in de tweede week van november een veelheid aan ac­ti­vi­teiten plaats om de inbreng van katho­lie­ke scholen te delen en vieren.

Week van het Katholiek Onderwijs

Dit jaar staat de Week in het teken van Hoop. Leer­krachten kunnen teken van hoop zijn – door er voor hun leerlingen te zijn en hun toekomst. En op katho­lie­ke scholen zijn praktijken van hoop te vinden – de school als gemeen­schap wil hoop doorgeven bij­voor­beeld door juist kinderen op te nemen die met 0-1 achterstaan zoals vluch­te­lingen. In de Week van het Katho­liek Onderwijs worden die mensen en praktijken van hoop onder de aandacht gebracht, met elkaar gedeeld en gevierd.

Materialen

Katho­lie­ke scholen hebben in september materiaal ontvangen om ze te onder­steunen bij het zelf tekens van hoop zijn. Het materiaal bevat een veelheid aan praktische suggesties om in de klas en in de school met het thema hoop aan de slag te gaan.

Identiteitsdag

Identiteitsdag Katholiek OnderwijsIn deze Week van het Katho­liek Onderwijs vindt op woensdag 9 november in Driebergen de landelijke Identiteitsdag Katho­liek Onderwijs plaats, met als thema ‘Veer­kracht en Hoop’. De Week van het Katho­liek Onderwijs is een ini­tia­tief van de NKSR en wordt mede gerealiseerd door Verus.

 

(bron: rkkerk.nl)
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 7 oktober 2019NKSR op de bres voor vrijheid van onderwijs
woensdag, 18 september 2019Duurzaamheid
donderdag, 4 juli 2019Burgerschapsvorming op katholieke scholen
dinsdag, 4 december 2018Week van het Katholiek Onderwijs
vrijdag, 24 augustus 2018Studiemiddag interculturele dialoog
woensdag, 13 september 2017Nieuwe gedelegeerden voor onderwijs
vrijdag, 18 september 2015Week van het Katholiek Onderwijs
donderdag, 28 augustus 2014Lesbrief - Feest vieren - voor de week van het katholiek onderwijsBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose