Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier OecumeneZondag van de Oosterse Kerken
Zondag 15 mei
nieuws - zaterdag, 30 april 2022
Zondag 15 mei 2022, de vijfde zondag van Pasen, is het Zondag van de Oosterse Kerken. Deze zondag richten we onze oecumenische aandacht en gebed op de Orthodoxe, de Oosterse Kerken.
Willibrordzondag
Zondag 7 november
nieuws - zondag, 17 oktober 2021
Het Evangelie is een boodschap van vreugde die van generatie op generatie wordt doorgeven. De heilige Willibrord (658-739) houden we als een van grote geloofsverkondigers in ere. Samen met zijn gezellen legde hij de basis voor de Kerk in de lage landen. De Kerk heeft in de loop der tijden hoogte- en dieptepunten gekend. Telkens kwam de vernieuwende en levendmakende kracht het Evangelie weer naar boven.
Zondag voor de Oosterse Kerken
Religieus leven in Oost en West - Antonius als bezieler
nieuws - maandag, 26 april 2021
De jaarlijkse Zondag voor de Oosterse Kerken wordt dit jaar gevierd op zondag 2 mei. Het thema is dit jaar: ‘Religieus leven in Oost en West - Antonius als bezieler’. De Zondag voor de Oosterse Kerken brengt elk jaar op de vijfde zondag van Pasen (de vierde zondag ná Pasen) het oosterse christendom onder de aandacht binnen de Katholieke Kerk.
Webinar Zondag voor de Oosterse Kerken
Antonius als bezieler van het religieuze leven in Oost en West
nieuws - maandag, 19 april 2021
Zondag 2 mei is de jaarlijkse Zondag voor de Oosterse Kerken. Het Bestuur van de Katholieke Vereniging voor Oecumene (KVO) heeft dit jaar als thema gekozen: ‘Religieus leven in Oost en West - Antonius als bezieler’.
Interreligieuze postzegels
Te koop bij de postdienst van Vaticaanstad
nieuws - donderdag, 4 februari 2021
De Rooms-Katholieke Kerk geeft een bijzondere serie interreligieuze postzegels uit. Ze zijn vanaf 22 februari 2021 te koop bij de postdienst van Vaticaanstad.
Internationale VN-Dag voor broederschap
Ontmoeting paus Franciscus en grootimam Ahmad Al-Tayyeb
nieuws - dinsdag, 2 februari 2021
Paus Franciscus neemt op 4 februari 2021 deel aan de Internationale Dag van de Menselijke Broederschap, een initiatief van de Verenigde Naties. Hij ontmoet die dag grootimam Ahmad Al-Tayyeb van Al-Azhar tijdens een online bijeenkomst in Abu Dhabi, gehost door sjeik Mohammed Bin Zayed.
Willibrordzondag
Zondag 8 november - Samen de Heer tegemoet
nieuws - woensdag, 4 november 2020
Komend weekend wordt in de zondagse liturgie uit het 25e hoofdstuk van Matteüs gelezen. Er is sprake van een bruiloft met maar liefst tien bruidsmeisjes. Vijf van hen hadden olie voor hun lampen en vijf niet. En die vijf met de olie in hun lampje mochten binnen bruiloft vieren, de anderen niet. Een wijze les... opletten en waakzaam zijn.
Uit liefde voor God
Willibrordzondag - 10 november 2019
nieuws - vrijdag, 1 november 2019
Zondag 10 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 ingesteld ter ondersteuning van het werk voor oecu­mene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­mene. De heilige Willibrord (met diens feestdag op 7 november) is de patroon van de christenen in Neder­land, katholieken en protestanten. Het thema voor Willibrordzondag 2019 is: ‘Uit liefde voor God’.
Doof de Geest niet uit
Boekje met dialoograpport oecumene
nieuws - maandag, 26 november 2018
Katholieken en pinksterchristenen zijn al vanaf 1972 op hoog niveau met elkaar in dialoog over zaken van gemeenschappelijk belang. De zesde internationale dialoogronde (2011-2015) ging over de charisma’s in de zending en het leven van de Kerk en resulteerde in het document ‘Doof de Geest niet uit’.
Thema: Samen wandelen, bidden en werken
Willibrordzondag 4 november
nieuws - maandag, 29 oktober 2018
Zondag 4 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 ingesteld ter ondersteuning van het werk voor oecu­mene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­me­ne.
Willibrordzondag
nieuws - dinsdag, 31 oktober 2017
Zondag 5 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 inge­steld ter ondersteuning van het werk voor oecumene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­mene. De heilige Willibrord (met diens feestdag op 7 november) is de patroon van de christenen in Neder­land, katholieken en protestanten.
Willibrordzondag in teken van Laudato Sií
Zondag 8 november 2015
nieuws - donderdag, 1 oktober 2015
De encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus is door de wereld­wijde oecumenische beweging met enthou­siasme ontvangen. Metro­po­liet John Zizioulas, die namens patriarch Bartholomeus bij de presen­tatie aanwezig was, zei dat de uitgave van Laudato Si’ “een aange­legen­heid is van grote vreugde en tevreden­heid voor orthodoxen”.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose