Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

The Missionary School

The Missionary SchoolIn ‘The Mis­sio­na­ry School’ bie­den we een geselec­teerde groep jon­ge­ren één jaar lang een trai­ning aan waarin zij zich intensief vormen in geloof en per­soon­lijk lei­der­schap ont­wik­ke­len met een missio­naire insteek. Daar­mee kunnen zij zelf dra­gers wor­den in één van onze lokale geloofs­ge­meen­schappen en/of jonge­ren­groepen en krijgen zij de kans om, mis­schien wel in uw pa­ro­chie, aan de slag te gaan. Kijk voor meer in­for­ma­tie op de speciale web­si­te:


The Missionary School - Vernieuwd curriculum
nieuws - dinsdag, 17 mei 2022
In het nieuwe studiejaar 2022-2023 start The Missionary School met een nieuw curriculum. In de nieuwe opzet zijn tien masterclasses voorzien verdeeld over vier weekenden. Geïnteresseerden kunnen zich nu al opgeven voor het nieuwe jaar.
Workshop - Communiceren met jongeren
Zondag 6 juni - 9.30 uur - OLV ter Nood Heiloo
nieuws - vrijdag, 28 mei 2021
Zondag 6 juni biedt The Missionary School voor de parochies van Bisdom Haarlem-Amsterdam de workshop ‘Communiceren met jongeren’ aan. We focussen daarbij niet alleen op de theorie, maar ook op de praktijk.
The Missionary School - Project Pitch
Dinsdag 11 mei - 19.30 uur - Online via Zoom
nieuws - donderdag, 11 maart 2021
De deelnemers aan The Missionary School zullen op dinsdag 11 mei 2021 hun projecten gaan presenteren. Dat gebeurt middels een online videobijeenkomst via Zoom van 19.30 tot 21.00 uur.
TMS geeft impuls aan jong talent
nieuws - donderdag, 11 februari 2021
Dominique Sturrus deed afgelopen seizoen (2019/2020) mee aan de eerste editie van The Missionary School. Met haar creativiteit schreef zij negen lesprogramma’s voor basisscholen aan de hand van Bijbelverhalen voor haar TMS-project ‘Verhalentour’.
Missionaire parochies
Niet te stoppen vanwege een crisis
nieuws - maandag, 2 november 2020
Dat een crisis kan uitdagen tot creativiteit en meer geestelijk elan, bewijzen de missionaire parochies waar de jongeren van The Missionary School vanaf september aan de slag zijn. Ze hebben zich niet laten ontmoedigen door alle corona-gebeurtenissen en beperkingen, maar zijn gedecideerd vol goede moed verder gegaan.
Start tweede seizoen The Missionary School
Start op vrijdag 2 oktober in Heiloo
nieuws - dinsdag, 15 september 2020
Na een succesvol eerste jaar start op vrijdag 2 oktober het tweede seizoen van The Missionary School. De teller staat op dit moment op negen deelnemers en er is plek voor meer jongeren!
The Missionary School
Bekijk de video-getuigenissen
nieuws - dinsdag, 8 september 2020
Het eerste seizoen van The Missionary School is voorbij en het tweede seizoen gaat bijna van start. Tijd om terug te blikken op het eerste jaar. Wat hebben de deelnemers geleerd en wat was hun motivatie om aan The Missionary School deel te nemen? Maar natuurlijk ook de vraag of ze het traject zouden aanraden aan een nieuwe garde. Dat blijkt in ieder geval een unanieme ‘ja’.
Infoavond nieuw seizoen The Missionary School
Donderdag 27 augustus - 19.30 uur - Bavokathedraal Haarlem
nieuws - maandag, 3 augustus 2020
In oktober start een nieuw seizoen van The Mis­sio­na­ry School! Na een prachtig eerste seizoen met prachtige projecten en een geweldige ervaring van de jongeren krijgt nu een nieuwe groep jongeren tussen de 18 t/m 30 jaar de kans om op een creatieve manier hun geloof handen en voeten te geven.
Dinsdag 30 juni - The Missionary School in beeld
Pitches van start-ups en een nieuw seizoen
nieuws - vrijdag, 26 juni 2020
Via Kathedraal-TV presenteren we dinsdag 30 juni om 19.30 uur ‘The Missionary School in beeld’. Tijdens deze online uitzending tonen we de startups van de jongeren uit het afgelopen seizoen van The Missionary School. Het zijn zes projecten die mogelijk geschikt zijn voor uw parochie.
Jongeren helpen met levensvragen
Netwerkbijeenkomst met pater Johannes Pio, broeder van Sint Jan
nieuws - vrijdag, 31 januari 2020
Zaterdag 8 februari vindt de netwerkbijeenkomst voor jongerenwerkers uit Bisdom Haarlem-Amsterdam plaats in Heiloo. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van jongerenwerk in de Katholieke kerk.
The Missionary School is begonnen!
nieuws - vrijdag, 20 september 2019
Hoe kunnen we onszelf meer laten zien, en getuigen van ons geloof, om meer (on)ge­lo­vi­gen te bereiken? Dit is de vraag en opdracht van twaalf jongeren, die eind augustus zijn gestart met The Missionary School
The Missionary School van start!
Twaalf jongeren beginnen hun missie
nieuws - dinsdag, 27 augustus 2019
Vrijdagavond 30 augustus start de eerste editie van The Missionary School in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een uniek traject waarin jongeren de kans krijgen om zich intensief te verdiepen in het geloof en praktische tools krijgen om hun persoonlijk geloof om te zetten in daden.
Michael doet mee aan The Missionary School
Handen en voeten aan geloof, hoop en liefde!
nieuws - donderdag, 18 juli 2019
Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Michael.
Mario doet mee aan The Missionary School
Op zoek naar antwoorden op Katholieke geloofsvragen
nieuws - donderdag, 11 juli 2019
Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Mario.
Dominique doet mee aan The Missionary School!
nieuws - donderdag, 4 juli 2019
Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Dominique.
Website Themissionaryschool.nl
Zij die denken dat ze de wereld kunnen veranderen, gaan het doen!
nieuws - maandag, 29 april 2019
Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam lan­ceerde 24 april een nieuwe website spe­ciaal voor The Missionary School! Alle info over dit traject op één plek, overzichtelijk bij elkaar! Neem meteen een kijkje en ontdek in korte tijd wat The Missionary School voor jouw ambities of jullie parochie kan betekenen!
Generation start-up
Een start-up in de kerk!?
nieuws - donderdag, 25 april 2019
Jonge mensen met grote dromen, die hun ideeën uitwerken in een project, door in te spelen op de vraag van hun beoogde doelgroep. Dat is een startup!
The Missionary School
nieuws - maandag, 11 maart 2019
The Missionary School biedt een vormingstraject voor jongeren met een stevige geloofsvorming en persoonlijke ontwikkeling in leiderschap en projectmatig werken. Daarnaast biedt het ook een kader om jongeren een rol te geven in een geloofsgemeenschap.
The Missionary School
nieuws - vrijdag, 8 maart 2019
The Missionary School biedt een vormingstraject voor jongeren met een stevige geloofsvorming en persoonlijke ontwikkeling in leiderschap en projectmatig werken. Daarnaast biedt het ook een kader om jongeren een rol te geven in een geloofsgemeenschap.
Wat leer jij in The Missionary School?
Jaarprogramma 2019-2020
nieuws - donderdag, 7 maart 2019
The Missionary School bestaat uit een trainingsjaar en een missiejaar. In dit trainingsjaar krijg je stevige geloofsvorming en daarnaast ook persoonlijke ontwikkeling in leiderschap en projectmatig werken.


woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
donderdag, 17 januari 2019The Missionary SchoolBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose