Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Actie Kerkbalans van start

gepubliceerd: woensdag, 14 januari 2015

Een lachend bruidspaar, ontroerde jonge ouders die hun baby laten dopen, een opa die zijn kleinzoon iets uitlegt, een meisje dat met verwondering de ruimte van een kerk in zich opneemt, een vrouw die soep deelt. Het zijn de beelden van de nieuwe campagne van Kerkbalans, de jaarlijkse fondswerfactie van vijf samenwerkende kerk­ge­noot­schappen.

Actie Kerkbalans 2015‘Mijn kerk in balans’ is de slogan, maar ook: mijn kerk viert, mijn kerk ontroert, mijn kerk inspireert en zo kan elke Kerkbalans­vrijwilliger de slogan ‘mijn kerk…’ zelf verder invullen.

Woensdag 14 januari is in het Catharijneconvent in Utrecht de nieuwe campagne ge­pre­sen­teerd. Ook een korte film, die een belangrijke rol speelt bij het informeren over Kerkbalans, ging in première. Daarnaast zijn de cijfers van het afgelopen jaar ge­pre­sen­teerd.

Twee voorwaarden

Voorafgaand aan de nieuwe campagne zijn bij vrijwilligers in de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk de behoeften aan onder­steuning in kaart gebracht. De Kerkbalans­campagne moest tot uitdrukking brengen wat de kerk in het leven van kerk­gangers betekent. Wat zijn de bijzondere momenten die beleefd worden in en gedeeld met de kerk­ge­meen­schap? Momenten, die laten zien waarom de eigen kerk zo belangrijk is voor kerkleden en waarom ze daar graag een financiële bijdrage voor over hebben.

Lokaal aanpasbaar

Een tweede wens was dat de campagne qua tekst en beeld lokaal aanpasbaar zou moeten zijn. De slogan ‘mijn kerk…’ komt daaraan optimaal tegemoet. Landelijke uniformiteit is gewaarborgd, terwijl tegelijkertijd de kerkbalans­vrijwilligers zelf aan de slag kunnen met een invulling die op hun situatie is afgestemd. De mogelijkheid om zelf verschillende folders met een basale opmaak verder in te vullen met beeld en tekst komt ook aan de gewenste flexibiliteit tegemoet.

Tegelijk houdt de campagne rekening met vrijwilligers die het liefst kant en klaar materiaal gebruiken. Voor wie liever een uitgewerkt plan volgt, is de nieuwe campagne zeer gebruiks­vriendelijk opgezet en eenvoudig uit te voeren. Dankzij de inbreng van deskundigen die nauw betrokken zijn bij de training van vele Kerkbalans­vrijwilligers is er nu een stappenplan met voorbeeldbrieven en praktische tips.

In de komende tijd wordt nog gewerkt aan een aanvullende campagne die meer gericht zal zijn op incidentele kerkbezoekers en hen die de plaatselijke kerk in eigen dorp of wijk een warm hart toedragen zonder daar actief lid van te zijn. (rkkerk.nl)

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de algemene website van Kerkbalans:

Video

Een mooi filmpje is bij de presentatie van Actie Kerkbalans in première gegaan.

 
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 18 januari 2019Uitslag fotowedstrijd Actie Kerkbalans
donderdag, 17 januari 2019Vijf tips voor een AVG-proof KerkBalans
maandag, 17 december 2018Inzendtermijn verlengd
donderdag, 15 november 2018Weer fotowedstrijd Actie Kerkbalans
donderdag, 11 oktober 2018Actie KerkBalans houdt peiling
zaterdag, 20 januari 2018Winnaars fotowedstrijd Actie Kerkbalans Video
woensdag, 10 januari 2018Start Actie Kerkbalans
vrijdag, 22 december 2017Fotowedstrijd Actie Kerkbalans verlengd
donderdag, 9 november 2017Kerkbalans fotowedstrijd
zaterdag, 8 oktober 2016Ontwerp de beste Kerkbalansfolder
woensdag, 29 juni 2016Inkomsten R.-K. parochies blijven in 2014 stabiel
dinsdag, 19 januari 2016Kerkbalans feestelijk ingeluid
woensdag, 13 januari 2016Inluiden actie Kerkbalans
vrijdag, 13 november 2015Kerkbalans 2016 inluiden
vrijdag, 10 juli 2015Wedstrijd voor beste ontwerp Kerkbalans folder
maandag, 6 januari 2014Kerkbalans: 40 jaar succesvol interkerkelijk samenwerken
woensdag, 2 januari 2013Materiaal Kerkbalans 2013
donderdag, 13 januari 2011Uiteenlopende resultaten Actie KerkbalansBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose