Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Algemene Bisschoppensynode 2023

Synode 2023Berichten over de Algemene Bis­schop­pen­synode die in ok­to­ber 2023 gepland staat en de dio­ce­sane fase die al in ok­to­ber 2021 van start gaat. Hierbij de do­cu­menten tbv de synode: Het synode-team van het Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam bestaat uit mgr. van Brugste­den sss, Corine van der Loos, Philip Weijers en Lisette van Oordt. Zij zijn bereik­baar via synode@bisdomhaarlem-amster­dam.nl of 023-5112600Ganzenbord over synodaal proces
nieuws - vrijdag, 19 november 2021
Het bisdom Palencia in Noord-Spanje ontwikkelde een ganzenbord om met kinderen en jongeren de synodale weg te gaan. Want ook kinderen en jongeren hebben ideeën over de stappen die wij moeten zetten om te groeien als een Kerk die samen met anderen op weg is in de 21ste eeuw.
Meer tijd voor diocesane fase Synode 2023
nieuws - vrijdag, 29 oktober 2021
Het Secretariaat van de Bisschoppensynode in Rome heeft op vrijdag 29 oktober aan de bisschoppen wereldwijd laten weten dat de bisdommen meer tijd krijgen voor de eerste fase van de Algemene Bisschoppensynode ‘Voor een synodale kerk: communio, participatio, missio’. De einddatum voor die fase is verschoven van april naar 15 augustus 2022.
Synode 2021 - 2023
Meepraten op Bisdom-, continentaal- en wereldniveau
nieuws - zondag, 24 oktober 2021
Sinds het Tweede Vaticaans Concilie worden er om de zoveel jaar bisschoppensynodes gehouden. In Rome, in het Vaticaan. Bisschoppen, experts op het terrein van het te bespreken onderwerp en andere gasten worden dan genodigd om bijna een maand lang (meestal in oktober) naar het hart van de Wereldkerk te komen.
Synodale kerk op Kathedraal TV
Communie, participatie, missie
nieuws - zaterdag, 23 oktober 2021
‘Voor een synodale kerk: communie, participatie, missie.’ Dit is het onderwerp van de nieuwe bisschoppensynode die plaatsvindt in oktober van 2023. Toch is de synode op 10 oktober 2021 al door de Paus geopend. En een week later werd hij gevolgd door alle bisschoppen ter wereld.
Aanvang voorbereidingstraject synode 2023
Communio - participatio - missio
nieuws - vrijdag, 8 oktober 2021
Zondag 10 oktober zal paus Franciscus het synodale proces openen en een week later wordt in ieder bisdom in de wereld een diocesane fase geopend van consultatie en gesprek over de thema's van de bisschoppensynode van 2023 over synodaliteit.
Adsumus Sancte Spiritus
We staan voor U, Heilige Geest
nieuws - vrijdag, 17 september 2021
Elke zitting van het Tweede Vaticaans Concilie begon met het gebed Adsumus Sancte Spiritus. De oorspronkelijke vertaling luidt: “Wij staan ​​voor U, Heilige Geest”. Het gebed wordt al vele eeuwen gebruikt op concilies, synodes en andere kerkelijke bijeenkomsten. Het gebed wordt toegeschreven aan de heilige Isidorus van Sevilla.
Voorbereidingsdocumenten bisschoppensynode
nieuws - woensdag, 8 september 2021
Op dinsdag 7 september ontvingen de Nederlandse bisschoppen de documenten ter voorbereiding op de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communie, participatie, missie’ (2023). Het Voorbereidingsdocument en het Vademecum werden direct ook online gepubliceerd op de Vaticaanse website synod.va.
Drie fases naar bisschoppensynode 2023
Vernieuwd synodaal proces
nieuws - dinsdag, 25 mei 2021
Het Vaticaan heeft vrijdag 21 mei de route bekendgemaakt naar de volgende algemene bisschoppensynode. Deze staat gepland in oktober 2023 en heeft als thema “Voor een synodale Kerk: communio, participatie, missie”. De weg ernaartoe wordt geschetst in drie fases.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose