Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vier wijdingen in Pinksterweek

gepubliceerd: dinsdag, 22 mei 2012

Drie diakens zullen in het bisdom Haarlem-Amsterdam tot priester worden gewijd op de beide zaterdagen rond Pinksteren, een jezuïet en twee bisdompriesters. Bovendien zal een franciscaner broeder tot (transeunt) diaken worden gewijd.

Bart Beckers

Bart BeckersEmeritus hulp­bis­schop mgr. J. van Burgsteden SSS zal op zaterdag 26 mei diaken Bart Beckers SJ tot priester wijden. Dat gebeurt in de kerk van de H. Franciscus Xaverius (Krijtberg) in Amsterdam. De jezuïet woont op dit moment in de pastorie van de Krijtberg aan het Singel. Hij voltooit dezer dagen zijn studie theologie (master) aan de FKT in Tilburg.

De wijdeling werd geboren in Maastricht, op 24 juni 1965. Tot zijn intrede in de Sociëteit van Jezus, de officiële naam van de jezuïetenorde, was Beckers werkzaam als arts. Vervolgens studeerde hij filosofie in München en theologie (kerkelijk bac­ca­lau­reaat) in Londen. De nieuwe priester zal werkzaam zijn in de rectoraats­kerk van de jezuïeten in Amsterdam, genoemde Krijtberg.

Peter Piets

Peter PietsEen week later, op 2 juni hoopt mgr.; dr. Jos. Punt twee diakens de handen op te leggen: Peter Piets en Jim Schilder. Ook ontvangt de franciscaner broeder Theo van Adrichem dan door handoplegging de wijding tot (transeunt) diaken. Hij hoopt later dit jaar tot priester te worden gewijd.

Peter Piets, 44 jaar oud, geboortig uit Oostzaan, was werkzaam als milieuambtenaar in Amsterdam. Hij deed zijn filosofie- en theologiestudie aan het groot­semi­narie de Tiltenberg in Vogelenzang. Hij is nu een half jaar in de Maria­parochie in Volendam (Sterre der Zee) werkzaam. Op zondag 3 juni zal Kapelaan Peter Piets zijn eerste H. Mis om 11.00 uur opdragen in de Mariakerk. Het is dan dus dubbel feest, omdat de Maria­parochie haar 50-jarig bestaan viert. Kapelaan Peter Piets komt in de pastorie van de Mariakerk te wonen en wordt het nieuwe aanspreekpunt en gezicht van de parochie.

Jim Schilder

Jim SchilderDiaken Jim Schilder (*1956) volgde ook zijn studies aan het groot­semi­narie De Tiltenberg. Hij was werkzaam als journalist voor onder meer HP/De Tijd, Volkskrant en Avro. Hij is van vrijgemaakt-gereformeerde afkomst; zijn vader H.J. Schilder was hoogleraar Oude Testament in Kampen; de familie was nauw betrokken bij het ontstaan van de vrijgemaakt gereformeerde kerk in 1944, aan de wieg waarvan oud-oom K. Schilder stond.

Diaken Schilder is nu werkzaam als kapelaan-diaken in de Sint- Nicolaas in Amsterdam. Na zijn wijding zal hij in de Amsterdamse binnenstads­parochie en met name de Nicolaas blijven werken. Hij doet zijn eerste mis op zondag 3 juni aldaar.

Theo van Adrichem

Theo van AdrichemTenslotte hoort tot de wijdelingen van 2 juni ook Theo van Adrichem, (57) die als minderbroeder franciscaan de diaken­wijding ontvangt. Hij hoopt later dit jaar tot priester te worden gewijd.
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 24 april 2018Onderscheidingsdag levensweg
dinsdag, 24 april 2018Geslaagde open dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 20 maart 2018Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
maandag, 20 april 2015Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
zaterdag, 16 november 2013Twee catechisten en vier diakens rijker!
dinsdag, 16 april 2013Open Dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 18 september 2012Nieuwe studieprefect voor Sint-Bonifatiusinstituut
maandag, 4 juni 2012Indrukwekkende priesterwijding tussen de steigers Fotoreportage
maandag, 4 juni 2012Nieuwe ‘tuinzaal’ Tiltenberg ingezegend Fotoreportage
donderdag, 31 mei 2012Drie wijdingen in kathedraal
maandag, 14 november 2011Zes diakens gewijd
dinsdag, 8 november 2011Kardinaal Burke legt eerste steen uitbreiding De Tiltenberg
maandag, 31 oktober 2011Docent J. Vijgen gepromoveerd
donderdag, 27 oktober 2011G. Bruggink nieuwe rector Tiltenberg
vrijdag, 21 oktober 2011Bonifatiusdag met onderscheiding voor Ben Hartmann
zondag, 2 oktober 2011Zonovergoten misdienaarsdag druk bezocht
donderdag, 8 september 2011Seminarie start met zeven nieuwe studenten
zaterdag, 27 augustus 2011Bonifatiusinstituut begint met 22 nieuwe studenten
vrijdag, 26 augustus 2011Nieuwe uitgave handboek Kerkelijk Recht
vrijdag, 19 augustus 2011Kardinaal Burke op Dies TiltenbergBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose