Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vier seminaristen diaken gewijd

gepubliceerd: zaterdag, 16 november 2019
De ‘before’ foto van de vier wijdelingen met Mgr. Punt en Mgr. Hendriks
De ‘before’ foto van de vier wijdelingen met Mgr. Punt en Mgr. Hendriks

Zaterdag 16 november waren talrijke gelovigen naar de grote bede­vaartkapel van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood gekomen om de diaken­wijding van vier se­mi­na­risten mee te maken. Bisschop Jozef Punt deed de wijding en sprak tijdens zijn preek over de geest van de tijd waarin de wijdelingen terechtkomen en het antwoord daarop: Jezus!

Schola Cantorum

De plechtigheid werd schitterend opge­luis­terd door de Schola Cantorum van het Groot­semi­narie onder leiding van muziekdocent kape­laan Alvaro Rodriguez Lucque. Een volle kerk kon veel meezingen, al waren er ook ver­schil­lende meerstemmige muziekstukken bij. We mogen trots zijn op onze se­mi­na­risten.

De homilie van bisschop Punt

Mgr. Punt schetste in zijn homilie de situatie van onze tijd. Aanleiding was de vraag van Jezus in het Evangelie: “Zal de mensenzoon bij zijn komst het geloof op aarde vinden?” Hij komt dus en vreest weinig of geen geloof meer te vinden. We leven in een tijd waarin niet het grootste probleem is dat mensen atheïst zijn geworden. Steeds duidelijker wordt hoe prachtig en kundig zelfs iedere cel in elkaar steekt. Dat er een hogere intelligentie achter zit wordt eigenlijk steeds evidenter. Ook is niet het probleem dat mensen niet geloven dat Jezus heeft bestaan. Ook niet-gelovige auteurs erkennen dat de contemporaine buitenbijbelse bronnen over het leven van Jezus talrijk zijn en dat die bronnen de grote gebeur­te­nissen van Jezus’ leven bevestigen. Het is ook niet het probleem dat mensen niet willen geloven, integendeel: in onze tijd zijn mensen juist geneigd om van alles te gaan geloven. Maar de mensen van onze tijd kennen Jezus niet meer als mensgeworden God en verlosser, de enige die ons toekomst geeft. Die Jezus moeten de nieuwe diakens verkondigen en voorhouden.

Na afloop van de plechtige viering was er gelegenheid tot feliciteren en ontmoeting in het Oesdom. Een mooie indicatie voor de ruime belang­stel­ling biedt de foto van het parkeerveld aan de Kapellaan dat voor de gelenheid bijna vol met auto’s stond.

Gebed gevraagd voor geplande priester­wijding

Mgr. Hendriks roept op Arsacal op tot gebed: “We zullen de diakens begeleiden met ons gebed op hun weg naar de priester­wijding die, zo God wil, zaterdag na Pinksteren zal plaats­vin­den en die zij zullen ontvangen met nog een vijfde wijdeling, naar het zich laat aanzien. We zijn God dankbaar voor deze nieuwe werkers in Zijn Wijngaard!”

(fotoserie: Wim Koopman)Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 20 november 2019De Kerk en de Erfenis van Vaticanum II
vrijdag, 25 oktober 2019Nationale Roepingenweek
zaterdag, 15 juni 2019Twee nieuwe priesters! Fotoreportage
maandag, 8 april 2019Colm Dekker tot diaken gewijd Fotoreportage
zondag, 10 maart 2019Oriëntatieweekend priesteropleiding
zaterdag, 17 november 2018Maciej tot transeunt diaken gewijd
vrijdag, 12 oktober 2018Onderscheidingsdag levenskeuzen
zaterdag, 26 mei 2018Fotoserie van een prachtige priesterwijding
dinsdag, 24 april 2018Onderscheidingsdag levensweg
dinsdag, 24 april 2018Geslaagde open dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 20 maart 2018Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
zaterdag, 18 november 2017Alvaro Rodriguez Luque gewijd tot transeunt diaken
zaterdag, 24 juni 2017Bisdom weer twee priesters rijker
zaterdag, 12 november 2016Fotoserie diakenwijding
maandag, 23 mei 2016Fotoserie van de priesterwijding
zaterdag, 14 november 2015Diakenwijding in Heiloo
maandag, 1 juni 2015Feestelijke priesterwijding
maandag, 20 april 2015Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
zaterdag, 15 november 2014Zesvoudige diakenwijding in de ‘kathedraal van Het Gooi’
zaterdag, 14 juni 2014Twee nieuwe priesters gewijdBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose