Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Seminarie start met zeven nieuwe studenten

gepubliceerd: donderdag, 8 september 2011

Op maandag 5 september is op De Tiltenberg het nieuwe studiejaar van de priester­oplei­ding begonnen met enkele introductiedagen, waarna de retraite volgt en een korte bedevaart. Vier nieuwe seminaristen begonnen er dit jaar hun vorming en opleiding tot het priester­schap. daarnaast beginnen drie seminaristen van het seminarie Redemptoris Mater van de Neocatechumenale Weg met de studie aan het filosofisch-theologisch instituut van De Tiltenberg.

Van de vier nieuwe seminaristen die op De Tiltenberg wonen, zijn er twee voor het aartsbisdom Utrecht, één voor het bisdom Rotterdam en één voor het bisdom Haarlem-Amsterdam. Ook de drie kandidaten van Redemptoris Mater zijn kandidaten voor het bisom Haarlem-Amsterdam. Twee van de kandidaten zijn 18 jaar oud, een derde is 21 jaar en de senior telt 33 jaren. Deze laatste twee hebben reeds een volledige filosofie-studie achter de rug, zodat zij een verkorte route zullen volgen. Het aartsbisdom Utrecht doet het niet slecht: dit jaar begonnen ook twee kandidaten in Bovendonk en voor het volgend studiejaar heeft de eerste Utrechtse kandidaat zich al voor De Tiltenberg gemeld.

Twee seminaristen van De Tiltenberg zijn aan hun pastorale jaar begonnen: Peter Piets in de regio Edam-Volendam-Monnickendam en Jim Schilder in de binnenstads­parochie van Amsterdam (St. Nicolaas). Een andere student wil een roeping tot het religieuze leven onderzoeken en weer een andere seminarist doet tussendoor een praktisch stage-jaar.

Half september vindt in Italië (porta San Giorgio) nog een inter­nationale bijeenkomst plaats waar de kandidaten vanuit de Neocatechumenale gemeen­schappen hun bestemming in een van de vele Redemptoris Mater-seminaries verspreid over de wereld, zullen vernemen. Daar zullen ook weer nieuwe kandidaten voor het Redemptoris Mater-seminarie in het bisdom Haarlem-Amsterdam (Nieuwe Niedorp) worden aangewezen. Zij moeten echter eerst de Nederlandse taal leren voordat zij met de studie kunnen beginnen.

De introductiedagen worden besteed aan het maken van praktische afspraken voor het nieuwe jaar en het verdelen van de verschillende "commissies", taken die in en om het seminarie door de seminaristen worden verricht. Voor de nieuwe zijn er inleidingen op alle aspecten van de vorming tot het priester­schap en wordt een voor­be­rei­ding op de retraite gegeven.

Woensdag 7 september vertrekken de seminaristen naar de retraite die door de spirituaal pater Vincent McMahon zal worden geleid. Na de retraite vinden enkele bedevaartsdagen plaats in en om Fulda, de plaats waar Sint Bo­ni­fa­tius begraven ligt.
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 24 april 2018Onderscheidingsdag levensweg
dinsdag, 24 april 2018Geslaagde open dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 20 maart 2018Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
maandag, 20 april 2015Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
zaterdag, 16 november 2013Twee catechisten en vier diakens rijker!
dinsdag, 16 april 2013Open Dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 18 september 2012Nieuwe studieprefect voor Sint-Bonifatiusinstituut
maandag, 4 juni 2012Indrukwekkende priesterwijding tussen de steigers
maandag, 4 juni 2012Nieuwe ‘tuinzaal’ Tiltenberg ingezegend
donderdag, 31 mei 2012Drie wijdingen in kathedraal
dinsdag, 22 mei 2012Vier wijdingen in Pinksterweek
maandag, 14 november 2011Zes diakens gewijd Fotoreportage
dinsdag, 8 november 2011Kardinaal Burke legt eerste steen uitbreiding De Tiltenberg Fotoreportage
maandag, 31 oktober 2011Docent J. Vijgen gepromoveerd
donderdag, 27 oktober 2011G. Bruggink nieuwe rector Tiltenberg
vrijdag, 21 oktober 2011Bonifatiusdag met onderscheiding voor Ben Hartmann Fotoreportage
zondag, 2 oktober 2011Zonovergoten misdienaarsdag druk bezocht Fotoreportage
zaterdag, 27 augustus 2011Bonifatiusinstituut begint met 22 nieuwe studenten
vrijdag, 26 augustus 2011Nieuwe uitgave handboek Kerkelijk Recht
vrijdag, 19 augustus 2011Kardinaal Burke op Dies TiltenbergBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose