Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

1e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren

gepubliceerd: zondag, 29 mei 2011

Evenals vorig jaar vindt in de Beurs van Berlage te Amsterdam op Pinkster­zondag, 12 juni, een gebedsdag plaats ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. De dag staat in het teken van de verschijningen van Maria aan Ida Peerdeman, die plaatsvonden van 1945 tot 1959. Er zal samen gebeden worden, de H. Eucha­ris­tie wordt gevierd en er is een bijzondere spreker.

1e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle VolkerenOpvallende gast en hoofd­spre­ker tijdens de dag is Prof. Dr. Richard L. Russell, uit de Verenigde Staten. Zijn lezing heeft als titel: “Wat zeggen de bood­schappen van de Vrouwe van alle Volkeren over Vrede en Veiligheid?”. De spreker is 17 jaar werkzaam geweest voor de CIA als politiek-militaire analist, met bijzondere aandacht voor veiligheidsvraagstukken in het Midden-Oosten en Europa. Hij is nu professor in zaken van nationale veiligheid aan het met de National Defense verbonden centrum voor het nabije Oosten en Zuid-Azië. Ook is hij adjunct professor veiligheidsstudies aan de Georgetown University in Washington D.C. Vanuit zijn achtergrond zal hij de bood­schappen van de Vrouwe van alle Volkeren op geheel eigen wijze becommentariëren.

Daarnaast zijn er speciale bijdragen van o.a. mgr. Ramon C. Arguelles, aarts­bis­schop van Lipa op de Filippijnen, van de Filippijnse gemeen­schap in Nederland, en zal er een voorvertoning zijn van een documentaire die de Vrouwe van alle Volkeren voor een breed publiek toe­gan­ke­lijk wil maken.

De pontificale hoogmis van Pinksteren met de bisschop van Haarlem-Amsterdam Mgr. Dr. J.M. Punt als hoofd­cele­brant begint om 18.00 uur, en zal ook te volgen zijn via Radio Maria. De dag begint om 13.00 uur.

Voor meer informatie zie www.devrouwevanallevolkeren.nl
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 16 september 2019Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf
zaterdag, 1 juni 2019Indrukwekkende gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
dinsdag, 28 mei 2019Jim Caviezel bezoekt Amsterdam
dinsdag, 22 mei 2018Pinksteren - Gebedsdag
woensdag, 6 september 2017Mgr. Punt bij gebedsdag in Düsseldorf
vrijdag, 28 april 2017Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 26 mei 2014H. Eucharistieviering ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 15 april 2013Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 30 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren
woensdag, 2 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van Alle Volkeren
woensdag, 19 mei 2010Mariale Gebedsdag in Beurs van BerlageBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose