Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren

Eerste Pinksterdag – 19 mei – Beurs van Berlage

gepubliceerd: maandag, 15 april 2013

Voor de vierde maal op rij vindt de jaarlijkse Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren plaats in de Beurs van Berlage, vlakbij Amsterdam CS. Het wordt een dag van gebed en ontmoeting, met inspirerende sprekers.

Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren - Eerste Pinksterdag – 19 mei – Beurs van BerlageDe dag begint om 12.00, en zal worden afgesloten met een feestelijke H. Eucha­ris­tie­vie­ring om 17.00, met als hoofd­cele­brant Mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De toegang is gratis.

Er zal samen de gebeden worden, tijdens de gehele dag is er biecht­gele­gen­heid en gelegenheid tot Aanbidding van het Aller­heiligste, en diverse sprekers zullen vertellen over de bood­schappen van de Vrouwe van alle Volkeren, hun betekenis voor onze wereld van vandaag, en de verspreiding van de devotie overal ter wereld.

Enkele van de sprekers tijdens de gebedsdag

Father Augustine Navaretnam

Een priester in Sri Lanka, van het bisdom Batticaloa. Hij is actief op vele terreinen binnen de Kerk aldaar, hij is onder andere docent aan een uni­ver­si­teit. Daarnaast is hij ook pastoor, en wel van een kerk gebouwd ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. Tijdens de tsunami van 2004 verloren zo’n 200 leden van een plaatselijke parochie hun leven. De overlevenden werden gehuisvest in hoger gelegen gebied, te Panichiyadi. In 2007 begonnen zij met de bouw van de kerk ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren, die in 2012 werd voltooid.

Father Augustine zal ons vertellen over de bouw van de kerk, en over de verering van de Vrouwe in Sri Lanka.

De heer Arch. DI. Dr. hc. Walter Hildebrand

Afkomstig uit Wenen, Oostenrijk. Hij is emeritus honorair consul generaal van Slowakije, en werkzaam als architect. Hij zet zich op velerlei gebied in voor de Kerk in Oostenrijk, en heeft een bijzondere band met de Vrouwe van alle Volkeren, die hem geholpen heeft het geloof terug te vinden. Hij zal een per­soon­lijk getuigenis geven, en beelden laten zien van een kerk gebouwd ter ere van Maria als Koningin van de Vrede, die hij heeft ontworpen.

Prof. dr. Mark Miravalle

Professor aan de uni­ver­si­teit van Steubenville in de Verenigde Staten, en inmiddels een bekende gast op de gebedsdagen ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. Hij zal spreken over de ver­schil­lende acties die hij coördineert om haar bood­schappen wereldwijd te verspreiden en bekendheid te geven aan het verzoek van de Vrouwe om het dogma van Mede­ver­los­seres, Middelares en Voorspreekster.

Contact

telefoon 020-8943105
e-mail gebedsdag2013@devrouwevanallevolkeren.nl
website www.devrouwevanallevolkeren.nl
Twitter Twitter.com/mariadevrouwe
Facebook Facebook.com/vrouwe.vanallevolkeren

Foto’s van vorig jaar

Onderstaande foto’s zijn van de gebedsdag op 27 mei 2012 in de Beurs van Berlage.
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 16 september 2019Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf
zaterdag, 1 juni 2019Indrukwekkende gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
dinsdag, 28 mei 2019Jim Caviezel bezoekt Amsterdam
dinsdag, 22 mei 2018Pinksteren - Gebedsdag
woensdag, 6 september 2017Mgr. Punt bij gebedsdag in Düsseldorf
vrijdag, 28 april 2017Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 26 mei 2014H. Eucharistieviering ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 30 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren
woensdag, 2 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van Alle Volkeren
zondag, 29 mei 20111e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 19 mei 2010Mariale Gebedsdag in Beurs van BerlageBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose