Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf

Speciale groet van paus Franciscus

gepubliceerd: maandag, 16 september 2019

Zowel mgr. Punt als mgr. Hendriks waren zaterdag 14 september op het feest van Kruisverheffing bij de gebedsdag die jaarlijk ter ere van de Vrouwe van alle volkeren in Düsseldorf wordt gehouden. Dit keer was er voor het eerst een speciale groet van de paus.

Zeker zo’n vijfduizend gelovigen hadden zich verzameld in de Mitsubishi Electric Hall in Düsseldorf, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een mooie kerkzaal, waar een pro­gram­ma met getuigenissen, aanbidding en tot besluit de H. Eucha­ris­tie werd gehouden ter ere van de Vrouwe van alle volkeren van Amsterdam.

Bood­schap paus

Hulp­bis­schop van Keulen Ansgar Puff was dit jaar hoofd­cele­brant en hield een mooie preek over het feest van Kruisverheffing. Aan het begin van de Mis werd de korte bood­schap van de paus voorgelezen door pater Paul Sigl van de Familie van Maria die de dag organiseerde. Zo’n vijftig priesters con­ce­le­breerden, waaronder kanselier Bart Putter die de bis­schop­pen begeleidde. Naast mgr. Punt en mgr. Hendriks waren er nog twee bis­schop­pen, één uit Rwanda en één uit Slowakije.

Toespraak

Aan het einde van de Mis hield mgr. Punt een toespraak waarin hij onder meer inging op de betekenis van Maria’s mede­wer­king aan de verlossing. De bisschop pleitte voor het vijfde dogma over die mede­wer­king van Maria. Vervolgens presenteerde hij Mgr. Hendriks als zijn opvolger en gaf wat inzicht in ons beider levensge­schie­de­nis. Verder riep hij de aanwezigen op nooit de moed te verliezen en alles wat er gebeurt ook in een bovennatuurlijk licht te zien.

Felicitatie

Pater Paul Sigl feliciteerde de beide bis­schop­pen met hun veertigjarig priester­feest en overhandigde hen als cadeau een stola, voor mgr. Punt een witte en voor mgr. Hendriks een rode. Mgr. Hendriks vermeldt op Arsacal.nl dat de rode stola hem deed beseffen dat hij in de taak die hem te wachten staat bereid moet zijn zelfs het marterlaar­schap op zich te nemen: “Doe maar wat Hij u zeggen zal”.

Toewijding

Aan het einde van de Mis werd een toe­wijding aan Maria gedaan, die ooit door paus Johannes Paulus II was uitgesproken. Allen ontstaken in de vrij donkere ruimte de kaars die ze bij binnenkomst hadden gekregen en dat was een mooi en bijzonder gezicht.

Volgend jaar wordt deze dag aan het einde van de mei­maand, op 30 mei 2020 gehouden.Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 1 juni 2019Indrukwekkende gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren Fotoreportage
dinsdag, 28 mei 2019Jim Caviezel bezoekt Amsterdam
dinsdag, 22 mei 2018Pinksteren - Gebedsdag
woensdag, 6 september 2017Mgr. Punt bij gebedsdag in Düsseldorf
vrijdag, 28 april 2017Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 26 mei 2014H. Eucharistieviering ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 15 april 2013Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 30 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren
woensdag, 2 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van Alle Volkeren
zondag, 29 mei 20111e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 19 mei 2010Mariale Gebedsdag in Beurs van BerlageBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose