Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Gebedsdag Vrouwe van Alle Volkeren

Eerste Pinksterdag - 27 mei 2012

gepubliceerd: woensdag, 2 mei 2012

27 mei 2012 - Gebedsdag Vrouwe van Alle VolkerenVoor de derde maal op rij vindt de jaarlijkse Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van Alle Volkeren plaats in de Beurs van Berlage. Het wordt een dag van gebed en ontmoeting, met inspirerende sprekers die vertellen over de verspreiding van de devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren overal ter wereld.

De dag begint om 12.00, en zal worden afgesloten met een feestelijke H. Eucha­ris­tie­vie­ring om 17.00, met als hoofd­cele­brant Mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De toegang is gratis. Men kan bijdragen op vrijwillige basis.

June Keithley Castro

June Keithley Castro is een vooraanstaande radio- en televisiejournaliste uit de Filippijnen en deskundige op het gebied van de verschijningen in Akita te Japan. Zij zal ingaan op de nauwe band die bestaat tussen de gebeur­te­nissen die daar plaatsvonden vanaf 1973 en de Vrouwe van alle Volkeren. In haar eigen land is ze een bekendheid vanwege haar betrokkenheid bij de revolutie van 1986, toen ze als radio-presentator onverschrokken materiaal uitzond gericht tegen de zittende president Marcos. Ons zal ze vooral inlichten over de verschijningen in Akita, die hun oorsprong vinden in die van de Vrouwe in Amsterdam.

Prof. dr. Mark Miravalle

Prof. dr. Mark Miravalle is hoogleraar in de Mariologie aan de uni­ver­si­teit van Steubenville in de Verenigde Staten. Een bekende gast van eerdere gebedsdagen en vele publicaties. Hij zal ons vertellen over de DVD “Peace through a Woman”, die de bood­schappen van de Vrouwe van alle Volkeren bespreekt en wereldwijd al door vele televisiestations is uitgezonden. De DVD is nog niet los te verkrijgen, dat zal pas tijdens de komende gebedsdag mogelijk zijn. De documentaire is echter gemaakt met het oog op televisie-uitzendingen, en is inmiddels in vele landen op televisie vertoond, waaronder de VS, de Filippijnen, Brazilië, Polen, en nog vele andere landen.

Beweging Mary’s Crowning

Ook zullen spreken: Studenten die lid zijn van de beweging Mary’s Crowning. In de Verenigde Staten bestaat een groeiende jongeren­be­we­ging, genaamd Mary’s Crowning, die zich inzet voor de afkondiging van het vijfde Mariale dogma. Een aantal van deze studenten zal ons kort iets vertellen over de interesse die de Vrouwe bij hen heeft opgeroepen, en hun inzet voor de afkondiging van het dogma. 

Zie voor meer informatie over de beweging “Mary’s Crowning”: 

 

 

Mgr. dr. J.W.M. Hendriks

Mgr. dr. J.W.M. Hendriks, sinds december 2011 hulp­bis­schop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, zal spreken over de betekenis van het dogma “Mede­ver­los­seres, Middelares en Voorspreekster”, en de kerkelijke betekenis van zo’n afkondiging.

Tevens wordt verwacht de ambassadeur bij de H. Stoel van de Filippijnen, mevr. Mercedes Tuazon, en zal als speciale gast mgr. John B. Thakur SJ van het Indiase bisdom Muzaffarpur aan de dag deelnemen.

Meer informatie

 

 
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 16 september 2019Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf
zaterdag, 1 juni 2019Indrukwekkende gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
dinsdag, 28 mei 2019Jim Caviezel bezoekt Amsterdam
dinsdag, 22 mei 2018Pinksteren - Gebedsdag
woensdag, 6 september 2017Mgr. Punt bij gebedsdag in Düsseldorf
vrijdag, 28 april 2017Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 26 mei 2014H. Eucharistieviering ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
maandag, 15 april 2013Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 30 mei 2012Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Fotoreportage
zondag, 29 mei 20111e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
woensdag, 19 mei 2010Mariale Gebedsdag in Beurs van BerlageBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose