Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dag van het Jodendom

Vernieuwde website

gepubliceerd: zondag, 9 september 2018
Dag van het Jodendom - nieuwe website
De vernieuwde website www.dagenvanhetjodendom.nl

De website voor de Dag van het Jodendom is vernieuwd. Met de vernieuwde website beogen de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie en de Katholieke Raad voor het Jodendom nieuws en achter­grond­in­formatie over de dialoog tussen joden en christenen beter zichtbaar te maken.

In de bisdommen

De Dag van het Jodendom vindt ieder jaar plaats rondom 17 januari. Zo ook in 2019. Op de website wordt in deze periode aandacht gegeven aan ac­ti­vi­teiten die in het kader van deze dag plaats­vin­den in de Neder­landse bisdommen. Elk bisdom heeft een eigen pagina waar nieuws en informatie vanuit het bisdom wordt ge­pre­sen­teerd.

‘Lernen’

Het thema voor de Dag van het Jodendom in 2019 is ‘Lernen’ en heeft een prominente plek gekregen op de website. Het woord ‘lernen’ kennen we in het Neder­lands als ‘leren’. In de Joodse betekenis is lernen een heilige bezigheid om de Tora en de traditie van het Jodendom beter te leren begrijpen. In 2019 worden er lezingen en ontmoetingen gehouden om dit thema te verdiepen. Daarnaast wordt er lesmateriaal ontwikkeld voor het onderwijs.

Rosj haShana

Toeval of niet: de website is officieel gelanceerd op het Joods Nieuwjaarsfeest (Rosj haShana). Bij zonsondergang op zondag­avond 9 september begint voor de joden het jaar 5779. Aan het begin van het Joodse Nieuwjaar wensen joden elkaar ‘Sjana tova’ (“dat je opgeschreven mag staan voor een goed jaar”). De Neder­landse bis­schop­pen en de Katholieke Raad voor het Jodendom hopen dat de vernieuwde website ook een vernieuwende impuls mag geven aan de ontmoeting tussen joden en christenen in Nederland.

Initiatief

De Dag van het Jodendom is een initiatief van de Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie en wordt inhoudelijk onder­steund door de Katholieke Raad voor het Jodendom.

Meer informatie
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 12 februari 2019Tien jaar Dag van het Jodendom
maandag, 12 februari 2018Bezoek aan Synagoge - Dag van het Jodendom
vrijdag, 6 januari 2017Bisschoppen bezoeken Joods Historisch Museum
woensdag, 30 juli 2014Haat tegen Joden verwerpelijk
dinsdag, 14 januari 2014Katholieke Kerk viert Dag van het JodendomBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose