Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Bezoek aan Synagoge - Dag van het Jodendom

gepubliceerd: maandag, 12 februari 2018

In het kader van de ‘Dag voor het Jodendom’ 2018 heeft Mgr. Hendriks met een delegatie op 14 januari 2018 een werkbezoek gebracht aan de nieuwe Synagoge van de Joodse gemeente Noord-Holland (noord/west) te Heemstede.

Wij werden gastvrij ontvangen door Rabbijn Shmuel Spiero, die met grote bevlogenheid vertelde over zijn werkzaamheden.

Het thema van de ‘Dag van het Jodendom’ 2018 is “van generatie op generatie” - hoe geven wij ons geloof door aan onze kinderen. Rabbijn Spiero benadrukte dat iedere leeftijd een eigen aandacht een aanpak verdiend. De ‘beste’ manier van geloofsoverdracht is misschien wel het goed voorleven en in contact blijven met elkaar. Vanuit deze orthopraxis moet je wel barmhartig blijven: ‘wees blij als mensen met Sjabbes naar de Sjoel komen, heet iedereen welkom, ook al weet je best dat sommige mensen met de auto gekomen zijn...’.

De delegatie bestond naast de Monseigneur uit vertegen­woor­digers van de opleiding, Vocolare en het Neocathechumenaat. Er ontstond een boeiend gesprek over de rol van het voorbidden door de Chazan (voorzanger) en de cyclus van de lezingen uit Tenach (de schriften) in onze beide tradities.

De ontmoeting verliep in grote openheid met als conclusie dat de weder­zijdse herkenning groot en bemoedigend was.

Pastor drs. Wim Timmer pd
Diocesaan Referent voor de
relatie Jodendom-ChristendomGerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 12 februari 2019Tien jaar Dag van het Jodendom
zondag, 9 september 2018Dag van het Jodendom
vrijdag, 6 januari 2017Bisschoppen bezoeken Joods Historisch Museum
woensdag, 30 juli 2014Haat tegen Joden verwerpelijk
dinsdag, 14 januari 2014Katholieke Kerk viert Dag van het JodendomBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose