Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier KevelaerMaria die de knopen ontwart Fotoreportage
Bedevaart Kevalaer
nieuws - zaterdag, 6 juli 2019
De eerste drie dagen van juli maakten ruim negentig pelgrims uit heel ons bisdom hun jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer, waar Maria vereerd wordt als de Troosteres van de Bedroefden. Als thema was gekozen voor de devotie ‘Maria, die de knopen ontwart’.
Advent- / Kerstmarkt van Kevelaer Fotoreportage
Het was een fijne dag!
nieuws - maandag, 10 december 2018
Maar liefst 73 mensen uit het hele bisdom reisden zaterdag 8 december naar Kevelaer, het bekende Maria-oord net voorbij de Nederlands-Duitse grens. We bezochten daar de Advent- en Kerstmarkt. Onder hen waren twintig parochianen o.l.v. diaken John Versteeg uit de parochie St. Franciscus i.o. aan deze dag deel­na­men in het kader van een themajaar rond de Bijbel.
Met mgr. Punt naar Kevelaer Fotoreportage
Verslag van een mooie bedevaart
nieuws - vrijdag, 6 juli 2018
“Maria eren we in Kevelaer met de titel ‘Troosteres van de bedroefden’. Een mooie en rijke titel. Maar in het evangelie van de aankondiging van de Heer door de engel wordt Maria aangesproken met haar eerste titel: ‘wees gegroet, Begenadigde’.
Bedevaart naar Kevelaer Fotoreportage
Maandag 2 t/m woensdag 4 juli
nieuws - vrijdag, 11 mei 2018
De jaarlijkse bedevaart vanuit Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer zal dit jaar plaatsvinden van maandag 2 t/m woensdag 4 juli. De bedevaart wordt begeleid door meerdere priesters en diakens uit ons bisdom zoals de pastores Eric van Teijlingen, Eugène Jongerden en Jan van der Plas. Gaat u met ons mee?
Advent/Kerstmarkt van Kevelaer Fotoreportage
Een fijne dag
nieuws - zondag, 10 december 2017
Vorig jaar met 38 deelnemers, afge­lopen zaterdag 9 december met 77 mensen uit het hele bisdom reisden we door een winters landschap naar Kevelaer. Onderweg een koffiepauze en traditiegetrouw zongen we bij het passeren van de Nederlands-Duitse grens het Magnificat en zodra de toren van de basiliek van Kevelaer in zicht kwam klonk uit volle borst het Salve Regina.
“Marialucht ingeademd...” Fotoreportage
Bedevaart naar Kevelaer
nieuws - maandag, 10 juli 2017
In totaal maakten 105 pelgrims begin juli hun jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Een bijzondere bedevaart, want dit jaar is het 375 jaar geleden dat Maria als de Troosteres van de Bedroefden in Kevelaer vereerd wordt.
Advent-/Kerstmarkt van Kevelaer Fotoreportage
“Dit smaakt naar meer!”
nieuws - maandag, 12 december 2016
Met zo’n veertig mensen uit het hele bisdom organiseerden de Kevelaerorganisaties van ons bisdom op 10 december een dagtocht naar Kevelaer. In de bus vanaf de diverse opstapplaatsen zat de stemming er bij het vertrek er al goed in.
Inspirerende bedevaart naar Kevelaer Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 11 juli 2015
Een groep van maar liefst 45 mensen is eind juni op bedevaart geweest naar Kevelaer, net over de grens in Duitsland ter hoogte van het Limburgse Venray. Tijdens deze bedevaart hebben de heer en mevrouw Versteeg een mooie erespeld gekregen van Kevelaar i.v.m. het feit dat zij 25 jaar deze bedevaart georganiseerd hebben. Ook pastoor Eric van Teijlingen heeft een erespeld ontvangen omdat hij voor de 25ste keer mee was.
Foto’s bedevaart naar Kevelaer Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 11 september 2010
Afgelopen weekeinde was de diocesane bedevaart naar Kevelaer, met mgr. J. van Burgsteden. Hierbij een kleine foto-impressie van het heiligdom door fotograaf Steef Pardoen.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose