Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Advent-/Kerstmarkt van Kevelaer

“Dit smaakt naar meer!”

gepubliceerd: maandag, 12 december 2016

Met zo’n veer­tig mensen uit het hele bisdom orga­ni­seer­den de Kevelaer­orga­ni­sa­ties van ons bisdom op 10 de­cem­ber een dag­tocht naar Kevelaer. In de bus vanaf de diverse opstap­plaatsen zat de stem­ming er bij het vertrek er al goed in.

Onderweg ontmoetten beken­den elkaar, maakten we kennis met nieuwe gezichten en baden we de rozen­krans. Traditie­ge­trouw zongen we bij het passeren van de Neder­lands-Duitse grens het Mag­ni­fi­cat en zodra de toren van de basiliek van Kevelaer in zicht kwam klonk uit volle borst het Salve Regina.

Na aan­komst was er volop tijd om op eigen gelegen­heid de leuke Advent-/Kerst­markt te bezoeken, door de leuke winkel­straatjes van het fees­te­lijk in kerst­sfeer getooide Kevelaer te struinen of om even stil te zijn bij Maria, de Troos­te­res van de Bedroef­den. In de Kaarsen­ka­pel vier­den we zon­dag Gaudete met een prach­tige Eucha­ris­tie­vie­ring, waarbij we ook gebe­den hebben voor de bede­vaart­in­ten­ties die gedurende de dag waren inge­le­verd.

Een dag van gezellig­heid maar zeker ook een samen­zijn in vreug­de­vol geloof, zoals de li­tur­gie van zon­dag Gaudete ons vraagt. Na een heer­lijke warme maal­tijd ver­trok de bus weer met voldane pelgrims én met enige tassen Kerst­in­ko­pen, waar­van de devotionalia voor vertrek nog gezegend kon­den wor­den.

Zomer­bede­vaart - 375 jaar Kevelaer

Enkele pelgrims waren voor het eerst met ons mee. “Dit smaakt naar meer”, hoor­den we diverse keren! En dat treft, want op 3, 4 en 5 juli 2017 staat de jaar­lijkse zomer­bede­vaart gepland, in het jubileum­jaar van 375 jaar Kevelaer!

Info: kevelaer­bede­vaart@outlook.com


Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 7 juli 2023“Vreest niet. Ik ben het!”
zaterdag, 6 juli 2019Maria die de knopen ontwart
maandag, 10 december 2018Advent- / Kerstmarkt van Kevelaer
vrijdag, 6 juli 2018Met mgr. Punt naar Kevelaer
vrijdag, 11 mei 2018Bedevaart naar Kevelaer
zondag, 10 december 2017Advent/Kerstmarkt van Kevelaer
maandag, 10 juli 2017“Marialucht ingeademd...”
zaterdag, 11 juli 2015Inspirerende bedevaart naar Kevelaer
zaterdag, 11 september 2010Foto’s bedevaart naar KevelaerBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose