Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nieuwe rector Tiltenberg geďnstalleerd

gepubliceerd: maandag, 2 januari 2012

De Bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. dr. J.M. Punt, heeft van­middag de nieuwe rector van De Tiltenberg, drs. G.H.B. Bruggink, geïnstalleerd tijdens een plechtige Eucha­ris­tie­viering in de kapel van het seminarie.

Tijdens deze viering sprak de nieuwe rector de geloofsbelijdenis uit en legde hij de eed van trouw af waarmee hij formeel zijn ambt aanvaardde. Na afloop was er gelegenheid rector Bruggink, die per 1 januari is benoemd, te feliciteren.


Op de foto v.l.nr.: rector Luc Georges (rector Redemptoris Mater, Nieuwe Niedorp), mgr. Jan Hendriks, scheidend rector en drs. Gerard Bruggink, de nieuwe rector (foto genomen bij de bisschops­wijding op 10 december j.l.)

Mgr. Punt prees in de gaande en de komende man eigen­schappen die voor de rector van een priester­oplei­ding van groot belang zijn: geestelijke stabiliteit en een intensief gebedsleven, grote pastorale ervaring, weten­schap­pe­lijke belang­stel­ling en hartelijkheid.

Drs. G. Bruggink (* 1950) was tot nu rector van het diocesaan heiligdom in Heiloo en werkte daarnaast aan een kerkhistorisch proef­schrift over het primaat­schap bij paus Innocentius III. Tevoren was hij pastoor van de parochie van de H. Vitus - H. Wil­li­brord te Hilversum. In de parochiekerk van deze parochie vonden onlangs de diaken­wijding en de bisschops­wijding plaats, vanwege de restauratie van de kathedraal. Wegens reeds lang geplande afspraken zal rector Bruggink zijn nieuwe taak feitelijk kunnen beginnen op 23 januari a.s..

Mgr. J. Hendriks zal eind januari verhuizen naar de plebanie (= pastorie van de kathedraal) waar op dit moment een appartement voor hem in gereedheid wordt gebracht.

(persdienst bisdom/de tiltenberg)

De fotoreportage is van Jan-Jaap van Peperstraten:
Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 10 december 2011Fotoreportage bisschopswijding mgr. Hendriks
zaterdag, 10 december 2011Nieuwe website van Mgr. Hendriks: Arsacal.nl
zaterdag, 10 december 2011Woord aan het einde van de bisschopswijding
zaterdag, 10 december 2011Benoemingsoorkonde
donderdag, 8 december 2011“Doe maar wat Hij zeggen zal”
woensdag, 7 december 2011Alle Nederlandse bisschoppen bij wijding hulpbisschop Hendriks
dinsdag, 29 november 2011Wapen van hulpbisschop: Eucharistie, Maria en Johannes
vrijdag, 28 oktober 2011Wijding hulpbisschop Hendriks in Hilversum, niet in kathedraal
dinsdag, 25 oktober 2011Nederlandse bisschoppen verheugd over benoeming nieuwe hulpbisschop
dinsdag, 25 oktober 2011Nieuwe hulpbisschop voor Haarlem-Amsterdam
dinsdag, 25 oktober 2011Mgr. Dr. Jan HendriksBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose