Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Alle Nederlandse bisschoppen bij wijding hulpbisschop Hendriks

Aandacht voor slachtoffers misbruik

gepubliceerd: woensdag, 7 december 2011
Foto: Jan Peeters/KN  
Mgr. Hendriks (foto: Jan Peeters)

Kardinaal Adrianus Simonis, apostolius nuntius. François Bacqué en alle Nederlandse bis­schop­pen – behoudens enkele emeriti - zullen komende zaterdag de wijding van mgr. dr. J. Hendriks tot hulp­bis­schop van Haarlem-Amsterdam meevieren. Abt  Gerard Mathijssen van de abdij van Egmond is eveneens con­cele­brant, samen met verschillende rectoren van Nederlandse groot­semi­naries. Ook de Syrisch-orthodoxe aarts­bis­schop Polycarpus maakt de viering mee.

Mgr. dr. Jan Hendriks, rector van het Groot­semi­narie de Tiltenberg in Vogelenzang, zal zaterdag 10 december tot bisschop gewijd worden. De wijding vindt plaats in de Sint-Vitus­kerk in Hilversum, aangezien de kathedraal in Haarlem door verbouwing onvoldoende ruimte biedt. Maar net als in Haarlem is ook in Hilversum iedereen welkom.

Naast vertegen­woor­digers van de Soevereine Orde van Malta en van de Ridderorde van het H.Graf van Jeruzalem zullen burgerlijke autoriteiten acte de présence geven, onder wie de burge­mees­ter van Hilversum en de minister van Defensie.

In de wijdingsliturgie is in de litanie van alle heiligen een bede opgenomen voor de slachtoffers van seksueel misbruik. Op uit­no­di­ging van bisschop Jos Punt zullen enkele slachtoffers van seksueel misbuik aanwezig zijn bij de wijding. De slachtoffers zijn door de bisschop en enkele medewerkers van het bisdom intensief begeleid, de meesten van buiten het bisdom. Recent heeft een van hen de priesterraad van het bisdom toegesproken over zijn ervaringen bij de Salesianen. De slachtoffers, die verder anoniem wensen te blijven, zien hun aanwezigheid als een stap naar erkenning, heling en verzoening. De viering begint om elf uur.
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 2 januari 2012Nieuwe rector Tiltenberg geďnstalleerd
zaterdag, 10 december 2011Fotoreportage bisschopswijding mgr. Hendriks Fotoreportage
zaterdag, 10 december 2011Nieuwe website van Mgr. Hendriks: Arsacal.nl
zaterdag, 10 december 2011Woord aan het einde van de bisschopswijding
zaterdag, 10 december 2011Benoemingsoorkonde
donderdag, 8 december 2011“Doe maar wat Hij zeggen zal”
dinsdag, 29 november 2011Wapen van hulpbisschop: Eucharistie, Maria en Johannes
vrijdag, 28 oktober 2011Wijding hulpbisschop Hendriks in Hilversum, niet in kathedraal
dinsdag, 25 oktober 2011Nederlandse bisschoppen verheugd over benoeming nieuwe hulpbisschop
dinsdag, 25 oktober 2011Nieuwe hulpbisschop voor Haarlem-Amsterdam
dinsdag, 25 oktober 2011Mgr. Dr. Jan HendriksBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose