Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Pelgrims aangekomen in Rome

Verslag van een heenreis met hindernissen

gepubliceerd: dinsdag, 15 november 2016
Pelgrims aangekomen in Rome

Om vier in de nacht is het rus­tig op straat. Maar maan­dag 14 no­vem­ber kwamen uit alle delen van ons bisdom, en zelfs daar­bui­ten, mensen naar Schiphol. In totaal 125 pelgrims verzamel­den zich. Honderd van hen vlogen met Vueling en vijfen­twin­tig met KLM.

De KLM-groep ver­trok op tijd, was in Rome op tijd en ging daar naar de lunchlo­ca­tie. Het Vueling vliegtuig bleef iets lan­ger aan de grond op Schiphol... er moest een pro­ce­dure van de-icing plaats­vin­den, d.w.z. de vleugels ijsvrij maken/spuiten. Omdat slechts een machine be­schik­baar was, was de vertra­ging twee uren. De vlieg­tijd werd wat verkort, de bagage kwam snel, de buschauffeur was nog sneller zodat ook deze pelgrims op het lunch­a­dres aankwamen.

Op naar de Scavi Vaticani onder de Sint Pieters­kerk. Hierdoor hebben een paar pelgrims de uitstekende lunch gemist, helaas. Het bezoek aan de Scavi werd door ie­der­een als zeer in­druk­wek­kend ervaren. De mausolea met de asurnen en antieke sarcofagen, men keek de ogen uit. De rond­lei­ding in de Scavi, onder de St. Pieters­kerk, ein­digde bij het graf van de apostel Petrus. Ook wer­den de relieken van deze Prins van de apos­te­len getoond.

Daarna was er ruim de gelegen­heid om de kerk te bezoeken, som­mi­gen met een bro­chu­re in de hand, anderen geboeid luis­te­rend naar een van onze uitstekende gidsen die via kop­te­le­foontjes volop en en­thou­siast ver­tel­den. Tijd om het hotel op te zoeken. De meeste pelgrims reis­den alleen of in een groepje met de metro naar het hotel.

Een aantal pelgrims nam nog de gelegen­heid ten baat om een heilige Mis met hulp­bis­schop Hendriks bij te wonen. ’s Avonds om half acht was ie­der­een in de eet­zaal van het hotel voor de avond­maal­tijd. Zo werd een lange, vermoeiende, maar in­druk­wek­kende eerste pelgrims­dag af­ge­slo­ten.


Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 18 november 2016Pelgrims weer thuis
vrijdag, 18 november 2016Bezienswaardigheden Romereis Fotoreportage
vrijdag, 18 november 2016Eucharistieviering in de Friezenkerk Fotoreportage
vrijdag, 18 november 2016Nederlandse pelgrims ontmoeten nogmaals paus Franciscus Fotoreportage
woensdag, 16 november 2016Naar de algemene audiŽntie met de paus Fotoreportage
dinsdag, 15 november 2016Nederlandse H. Mis in Rome Fotoreportage
vrijdag, 11 november 2016Romereis 2016 vanwege het Heilig Jaar
vrijdag, 4 november 2016Aantreden Mgr. Hurkmans als rector Friezenkerk
vrijdag, 14 oktober 2016Nog enkele plaatsen vrij!
woensdag, 14 september 2016Al honderd pelgrims ingeschreven!
zaterdag, 10 september 2016Programma Romebedevaart 2016
woensdag, 24 augustus 2016Romebedevaart updateBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose