Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Aantreden Mgr. Hurkmans als rector Friezenkerk

Zondag 6 november • 10.30 uur • NPO2

gepubliceerd: vrijdag, 4 november 2016
foto: Wim Koopman
Mgr. Antoon Hurkmans
Mgr. Antoon Hurkmans

Zondag, 6 november, zal in Rome mgr. A.L.M. Hurkmans, emeritus bisschop van ’s-Hertogen­bosch, aantreden als rector van de Friezenkerk in Rome. Bij de plechtigheden is namens de Nederlandse Bis­schop­pen­confe­rentie voorzitter mgr. Van den Hende aanwezig. Hij is hoofd­cele­brant in de Eucha­ris­tie­viering die door KRO-NCRV op rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden.

Mgr. Hurkmans gaat met enthousiasme en vertrouwen aan de slag in Rome. Hij schrijft daarover op de website van de Friezenkerk: “Graag maak ik snel kennis met belang­stellende gelovigen en de gemeen­schap rondom onze kerk. Vanuit mijn diepe verbondenheid met God, de Vader, de Schepper en de Heer van al wat leeft, met Jezus, die altijd wegen opent, met de Heilige Geest die geneest en één maakt, wil ik straks dienstbaar staan in onze kerk en met alle hulp van de vrijwilligers en het bestuur ervoor zorgen dat deze kostbare plaats voor de Nederlanders in Rome bewaard blijft en een thuis kan zijn voor alle mensen van goede wil.”

De nieuwe rector ziet er naar uit Nederlanders in Rome te ontvangen. “Elke morgen zal ik in de kerk te vinden zijn, daar mag eenieder binnen lopen, om kennis te maken, om ‘even’ in de moederstaal te praten, om een stukje levensgeschiedenis te delen, ik zal er zijn om te luisteren.”

Live uitzending op televisie

KRO-NCRV zal zondag 6 november de Eucha­ris­tie­viering met Mgr. dr. J.H.J. van den Hende als hoofd­cele­brant live uitzenden op NPO2. De viering begint om 10.30 uur.

Pelgrims bezoeken Friezenkerk

Pelgrims van Bisdom Haarlem-Amsterdam die van maandag 14 t/m zaterdag 19 november in Rome zijn, zullen donderdag 17 november een bezoek brengen aan de Friezenkerk. Samen met de pelgrims van Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch zullen ze om 11.00 uur deelnemen aan de Eucha­ris­tie­viering met Mgr. J.G.M. van Burgsteden en G. de Korte.

Meer informatie over de Friezenkerk

 

(bron: SRKK)Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 18 november 2016Pelgrims weer thuis
vrijdag, 18 november 2016Bezienswaardigheden Romereis Fotoreportage
vrijdag, 18 november 2016Eucharistieviering in de Friezenkerk Fotoreportage
vrijdag, 18 november 2016Nederlandse pelgrims ontmoeten nogmaals paus Franciscus Fotoreportage
woensdag, 16 november 2016Naar de algemene audiëntie met de paus Fotoreportage
dinsdag, 15 november 2016Nederlandse H. Mis in Rome Fotoreportage
dinsdag, 15 november 2016Pelgrims aangekomen in Rome Fotoreportage
vrijdag, 11 november 2016Romereis 2016 vanwege het Heilig Jaar
vrijdag, 14 oktober 2016Nog enkele plaatsen vrij!
woensdag, 14 september 2016Al honderd pelgrims ingeschreven!
zaterdag, 10 september 2016Programma Romebedevaart 2016
woensdag, 24 augustus 2016Romebedevaart updateBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose