Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

De armen zijn onze vrienden

Sant’Egidio op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: woensdag, 7 september 2016
Colm Dekker aan het woord in de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam
Colm Dekker aan het woord in de Mozes en Aäron­kerk te Am­ster­dam

“We kunnen Christus voort­du­rend herkennen in de armen die onze vrien­den zijn. Zij zijn de vrien­den van Christus en wor­den daar­mee ook onze vrien­den: de dak­lo­zen, de vluch­te­lingen, de ouderen, de kin­de­ren.” Colm Dekker is lid van de ge­meen­schap Sant’ Egidio. In de Mozes en Aäron kerk aan het Waterloo­plein in Am­ster­dam ver­telt hij in een video van Katho­liek­le­ven.nl over de spiri­tua­li­teit van de ge­meen­schap.

In die kerk is er elke dins­dag­avond en vrij­dag­avond gebed en wordt op zon­dag­mid­dag in vijf uur de eucha­ris­tie gevierd, dicht bij de icoon van Christus. Colm: “Op deze icoon kijkt Christus ons liefde­vol aan. Wat ik er ook mooi aan vind, is dat dit het gelaat is van dezelfde Christus die tegen ons zegt: als je Mij echt wil ont­moe­ten dan ontmoet je Mij in de armen.”

“Je merkt dat de armen ons leven verrijken. Ze leren ons om het leven ook echt te waar­de­ren. En een van de dingen die wij van de armen leren is ons­zelf niet sterk en onkwets­baar op te stellen, maar ons­zelf te zien als mensen die -net als de armen- onze han­den moeten ophou­den. Denk aan de bede­laar die zijn hand ophoudt om te vragen. Wij zijn allemaal mensen die bij God komen als mensen die onze hand op moeten hou­den. Mensen die van God vragen dat Hij ons nabij wil zijn.”

“Het ant­woord van God is altijd, dat Hij er voor ons is en voor ons klaar is. Maar tege­lijker­tijd is er ook de uit­no­di­ging van God aan ons, om er dan ook zo voor elkaar te willen zijn. Daar zit on­mid­del­lijk de uit­no­di­ging tot weder­zijdse dienst­baar­heid in.” (katho­liek­le­ven.nl)
Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 13 mei 2021Naar de bron bij Onze Lieve Vrouw ter Nood Video
woensdag, 24 maart 2021Waardig sterven volgens het katholieke geloof
donderdag, 14 november 2019Katholiek Leven Magazine
donderdag, 20 juni 2019Katholiekleven in gesprek met Rens Tienstra Video
zaterdag, 11 mei 2019Vernieuwde website Katholiekleven.nl
vrijdag, 23 november 2018Videokanaal katholiekleven.nl groeit door
woensdag, 13 juni 2018Wat is uw favoriete Katholiekleven.nl video?
woensdag, 30 augustus 2017De Kerk geeft jou steuntjes in de rug Video
donderdag, 24 augustus 2017Kerkproeverij - Back to church Video
donderdag, 15 juni 2017Mgr. Van Burgsteden op Katholiekleven.nl Video
zaterdag, 17 september 2016God of het geld
maandag, 30 mei 2016Website Katholiekleven.nl onlineBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose