Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pelgrimage Amsterdam - Jaar van Barmhartigheid

Zaterdag 17 september • 10.30 uur

gepubliceerd: maandag, 22 augustus 2016

Pelgrimage Amsterdam - 17 september 2016Op zaterdag 17 september zal in Amsterdam een bijzondere pelgrimage - een voettocht worden gehouden in het kader van het Jaar van Barm­har­tig­heid. De route gaat langs de zes r.k. kerken in de binnenstad van Amsterdam.

Starttijd vanaf 10.30 uur bij de O.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 220 en de laatste aankomsttijd in de Basiliek Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73 is om 14.30 uur. Totaal beslaat de route een kleine vijf kilometer.

Onze Lieve Vrouwekerk aan de Keizersgracht

U start bij de O.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 220 en ontvangt daar een gebeds/stempelkaart. Uiteraard is er gelegenheid voor gebed in de kerk. Gebedssuggestie: Psalm 122 (zie gebedskaart)

Franciscus Xaverius - De Krijtberg

Vanuit deze kerk gaat u naar de kerk van Franciscus Xaverius (“de Krijtberg”), Singel 448 waar u wederom een stempel krijgt op uw kaart en de moge­lijk­heid heeft een noveenkaars te kopen. (de kosten voor deze kaars zijn € 5,00 dit komt ten goede aan “WeDo” dit is een organisatie die zich inzet voor vluch­te­lingenwerk in Griekenland, zie folder) Ook hier is de kerk open voor gebed. Gebedssuggestie: de Ge­loofs­be­lij­de­nis (zie gebedskaart)

Mozes en Aäron

Vervolgens gaan we naar de Mozes en Aäron, Waterloo­plein 207. Hier is gelegenheid om een kopje koffie/thee of fris te gebruiken (hier vragen wij een vrije gift voor de gemaakte onkosten) Ook hier ontvangt u een stempel en is er gelegenheid voor gebed. Gebedssuggestie eigen invulling.

Begijnhofkapel

Vanuit de Mozes en Aäron gaan we naar de Begijnhofkapel H. Johannes en Ursula, Begijnhof 30. In deze kapel is er gelegenheid voor stil gebed bij het uitgestelde Heilig Sacrament.

De Papegaai

Nadat u wederom een stempel ontvangen heeft vervolgen wij onze route naar De Papegaai H.H. Petrus en Paulus (Kwartier voor God) De kerk is open voor gebed. Gebedssuggestie “bidden voor Paus Franciscus”. Tevens wordt u de moge­lijk­heid geboden een gebedsintentie neer te schrijven in een intentieboek. Voor deze opgeschreven intenties zal er op Zondag 25 september in de Latijns/Neder­landse Hoogmis van 10.30 uur gebeden worden. Uiteraard bent u van harte welkom in deze viering. Nadat u uw kaart hebt laten afstempelen vervolgen wij onze route.

Nicolaas­basi­liek

Nu gaan wij naar ons einddoel: De Basiliek H. Nicolaas, Prins Hendrikkade 73. Alvorens wij de Basiliek betreden bidden wij het Oecumenisch Onze Vader en het Eer aan de Vader... (zie gebedskaart) Wij betreden de Basiliek via “de Heilige Deur”, daar ontvangt u de laatste stempel van deze gebedstocht, vervolgens kunt u gebruik maken van het Sacrament van Boete en Verzoening (de Biecht)

Hiermee sluiten wij de Pelgrimage van Barm­har­tig­heid af, een Pelgrimage die als doel heeft samen actief te zijn in het Jaar van Barm­har­tig­heid. Onze grote wens is dat iedereen die deze weg gaat dit doet in een sfeer van stilte en bezinning.

Op vertoon van uw volle stempelkaart ontvangt u een oorkonde. Als u deel wilt nemen aan deze pelgrimage kunt u zich vóór 8 september a.s. aanmelden via: loop.barm­har­tig­heid@gmail.com

Pastores binnenstad Amsterdam
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 20 december 2016Zeven werken van barmhartigheid
maandag, 19 december 2016“Ik geloof heilig in een tweede kans”
dinsdag, 1 november 2016De naam noemen doet pijn; niet noemen nog meer...
donderdag, 1 september 2016‘Een zegen om haar te verplegen’
vrijdag, 1 juli 2016‘Nu voel ik mij veilig’
donderdag, 19 mei 2016Geen € 50 in broekzakken
vrijdag, 15 april 2016Paus Franciscus spreekt op Nederlandse dag in Rome
woensdag, 30 maart 2016De dorstige laven in de Efteling
donderdag, 11 februari 2016“Iedere keer weer lekker…”
zaterdag, 2 januari 2016Opening Heilige Deur St. Bavokathedraal Video
dinsdag, 15 december 2015Heilige Deuren geopend - Heiloo & Amsterdam
woensdag, 2 december 2015Opening Heilige Deuren in het Jaar van de Barmhartigheid
vrijdag, 20 november 2015Jaar van de Barmhartigheid op Facebook
maandag, 16 november 2015Brochure over het Jaar van de Barmhartigheid
vrijdag, 13 november 2015Website Heilig Jaar van de Barmhartigheid online
dinsdag, 15 september 2015Bisschoppen schrijven brief bij ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’
donderdag, 28 mei 2015Voorbereiding op Heilig Jaar van de BarmhartigheidBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose