Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Plechtige herdenkingsdienst voor overleden Defensiepersoneel

Zaterdag 5 november - Sint Odulphuskerk in Best

gepubliceerd: dinsdag, 8 november 2011

Onder grote belang­stel­ling werden zaterdag 5 november 2011 alle overleden militairen en burgers van de Krijgsmacht plechtig herdacht in de Sint Odulphus­kerk in Best.

De kerk in het Brabantse Best was opnieuw tot de laatste plek bezet door nabestaanden en militaire autoriteiten die op deze manier erkenning, waardering en respect tot uitdrukking brengen voor de overleden personeelsleden van Defensie. Het Nationaal Katholiek Thuisfront, die deze herdenking ieder jaar organiseert vindt de viering van essentieel belang omdat op die manier troost geboden wordt aan hen, die een dierbare in hun leven moeten missen.

Aan het einde van de Requiem­viering werden ter nagedachtenis aan de overledenen kaarsjes ontstoken door twee van de nabestaanden en werden de namen genoemd van hen voor wie een intentie was gevraagd. De minster van defensie, Hans Hillen, legde een krans uit eerbetoon aan allen die zijn overleden. Daarna werd de Last Post geblazen en werd 2 minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden burgers en militairen. Na het zingen van het Wilhelmus werd iedereen in de gelegenheid gesteld om langs de krans te defileren.

Het koor van de Kathedrale Basiliek van St. Bavo uit Haarlem en het koperkwintet van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens verleenden hun mede­wer­king aan deze bijzondere kerkdienst.

Na afloop werd er in de Prinsenhof onder het genot van een kopje koffie en een broodje nog nagepraat. Het NKT kan opnieuw terugzien op een waardevolle herdenkings­viering.

Sinds de Tweede Wereld­oor­log worden nabestaanden van overleden militairen en burgers voor deze herdenkingsdienst uitgenodigd. De Nationale Requiem­viering wordt ieder jaar gehouden op de eerste zaterdag na Allerzielen. De organisatie is in handen van het Nationaal Katholiek Thuisfront en de RK Dienst Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie. Volgend jaar is de Requiem­viering op zaterdag 3 november 2012.

Video van Omroep Brabant

Bekijk ook de korte videoimpressie die Omroep Brabant maakte.

Nationale herdenkingsdienst voor overleden militairen

Fotoimpressie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 22 september 2019Requiemmis voor overleden defensiepersoneel
maandag, 10 juni 2019Militaire bedevaart naar Lourdes
woensdag, 7 november 2018Niemand leeft voor zichzelf
vrijdag, 21 september 2018Requiemmis overleden defensiepersoneel
maandag, 28 mei 2018Zestigste militaire bedevaart naar Lourdes Video
maandag, 6 november 2017Grote belangstelling herdenkingsviering Defensiepersoneel
maandag, 22 mei 2017Militaire Bedevaart naar Lourdes
maandag, 24 oktober 2016Jaarlijkse Requiemviering overleden militairen
maandag, 25 april 201658e Militaire bedevaart naar Lourdes
woensdag, 11 november 2015Nationaal Militair Requiem
dinsdag, 12 mei 201557e Militaire bedevaart naar Lourdes
woensdag, 8 oktober 2014Nationale Militaire Requiemviering
maandag, 2 juni 201456e Militaire Bedevaart Lourdes 2014
maandag, 5 mei 2014Mgr. Punt naar 56e internationale militaire bedevaartBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose