Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Paus Franciscus bidt voor Adventsactie

Mgr. Punt biedt paus Adventsactie tafelloper aan

gepubliceerd: maandag, 2 december 2013

Vanmorgen ontving paus Franciscus de Adventsactie tafelloper uit handen van bisschop Mgr. J. Punt, dit  ter gelegenheid van de officiële start van de Adventsactie in Nederland op zondag 1 december. De paus toonde zich blij verrast met het Neder­landse cadeau en liet zich door bisschop Punt verder informeren over de Adventsactie. Hij noemde Adventsactie een prachtig ini­tia­tief en zegde toe voor het welslagen van de actie te bidden.

Geïnspireerd

Beate Gloudemans, campagneleider van de Adventsactie, voelt zich zeer geïnspireerd door de enthousiaste reactie van de paus: “Het geeft mij en alle vrij­wil­lig­ers in het land, een extra steun in de rug de komende weken. Nu wij weten dat de paus Adventsactie waardeert en voor ons bidt, zijn we extra gemotiveerd ons in te zetten voor mensen in de wereld die het veel minder goed getroffen hebben dan wij.”

Mgr. Punt biedt paus Adventsactie tafelloper aanMgr. J. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, is vanuit de Bis­schop­pen­conferentie als referent voor de missie nauw betrokken bij de Adventsactie. Hij is in Rome vanwege het Ad Limina-bezoek van de Neder­landse bis­schop­pen.

Tafelloper

Op de Adventsactie tafelloper staat een deel van het bekende gebed van Franciscus van Assisi, de inspiratiebron en naamgever van paus Franciscus: “Laat mij hoop brengen bij wie niet meer hoopt, geloof aan wie twijfelt, licht waar het duister is.” De loper van biologisch geteelde jute is speciaal voor Adventsactie ontworpen en geproduceerd volgens fair trade principes.

Tien Adventsactie projecten

Adventsactie is de jaarlijkse hulpactie van de Katho­lie­ke kerk in Nederland tijdens de Adventsperiode, de vier weken voor­af­gaand aan Kerstmis. Tijdens de Adventsperiode zetten door het hele land honderden vrij­wil­lig­ers zich in om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een van de tien Adventsactie­projecten.

De tien Adventsactie­projecten van dit jaar zijn heel ver­schil­lend, maar ze hebben één ding gemeen: ze willen hoop brengen bij mensen die in de marge van de samenleving leven en weinig perspectief hebben. Of dat nu gaan om kinder­prostituees op de Filipijnen of gevangenen in Congo. Op de website van Adventsactie is meer informatie te vinden over de tien projecten en over de manieren waarop mensen kunnen bijdragen.
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 24 september 2019Missiemaand oktober
woensdag, 11 september 2019Pausboodschap Wereldmissiedag
vrijdag, 20 mei 2016Speciale campagne voor hulp aan vluchtelingen
zondag, 20 maart 2016Syrië door de ogen van hulpverleners
donderdag, 6 maart 2014Mgr. Punt: “Laten we licht en solidariteit doorgeven”
woensdag, 26 februari 2014Hulp aan de Filippijnen
dinsdag, 18 februari 2014Dag van de Caritas
vrijdag, 13 december 2013Bisschop informeert gelovigen over Ad Liminabezoek
zaterdag, 7 december 2013Laatste fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
vrijdag, 6 december 2013Kerstliederen en toewijding in de Santa Maria Maggiore Fotoreportage
vrijdag, 6 december 2013Ad Limina - Homilieën en toespraken
vrijdag, 6 december 2013Congregatie voor de bisschoppen en Lateraanse universiteit
vrijdag, 6 december 2013Verrassende zalig- en heiligverklaringsprocessen Fotoreportage
donderdag, 5 december 2013Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
donderdag, 5 december 2013Financiën, kerksluitingen en religieuzen... Fotoreportage
donderdag, 5 december 2013Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
woensdag, 4 december 2013“We zijn veroordeeld tot de dialoog” Fotoreportage
woensdag, 4 december 2013Bisschoppen bij Congregaties voor onderwijs en geloofsleer Fotoreportage
dinsdag, 3 december 2013Een volle tweede dag
maandag, 2 december 2013Video van het Ad Liminabezoek VideoBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose