Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Tentoonstelling - Geloof in Geluk

Thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’In de KoepelKa­the­draal in Haar­lem is van zater­dag 28 au­gus­tus t/m zon­dag 3 april 2022 de thema­ten­toon­stel­ling ‘Geloof in Geluk’ te zien. Die gaat over het zoeken, delen en ver­beel­den van geluk. Met dit nieuwe ini­tia­tief wil de KoepelKa­the­draal na­druk­ke­lijker naar buiten tre­den en mensen uit­no­di­gen om na te denken over wat hen bezighoudt.
Geloof in Geluk gaat over de zoek­tocht naar geluk, het ver­beel­den van het gevoel en het delen van geluk. Ervaar het hemels geluk aan de hand van een speciaal ont­wik­kelde orgelcom­po­si­tie, krijg inzicht in je eigen geluk door het lopen van een labyrint en beluister prach­tige per­soon­lijke verhalen over wat geluk kan betekenen. Ontdek de kunstobjecten die rea­geren op het thema en leer van de verhalen van heiligen en over wat zij opoffer­den om geluk te bereiken.
Voor meer in­for­ma­tie en tickets: www.koepel­kathe­draal.nl/geloof-in-gelukGeloof in Geluk in Haarlems Dagblad
nieuws - woensdag, 13 oktober 2021
In het Haarlems Dagblad is woensdag 13 oktober een reportage verschenen over de kunstexpositie ‘Geloof in Geluk’. Onder de titel “Kathedraal als toonzaal” gaat Arnold Aarts in gesprek met vicaris-generaal Bart Putter en programmamanager Nanine van Smoorenburg.
Workshop labyrint lopen
Zaterdag 16 oktober - 12.00 uur - Bavokathedraal Haarlem
nieuws - dinsdag, 12 oktober 2021
Voor de tentoonstelling Geloof in Geluk ontwierp Dafne Arlman het Labyrint De weg naar je hart. Zij geeft op zaterdag 16 oktober een workshop labyrint lopen in de KoepelKathedraal.
Activiteiten rond Geloof in Geluk
nieuws - maandag, 13 september 2021
Bij de tentoonstelling Geloof in Geluk worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een programma samengesteld met rondleidingen, lezingen, concerten en workshops. We stellen hierbij twee activiteiten in oktober aan u voor.
Geluk
wobi - zaterdag, 28 augustus 2021
In onze kathedraal is op 27 augustus de ‘Geloof in geluk’-route geopend. Daar is elders in deze SamenKerk veel meer over te lezen. Het programma van deze route, dat tot Pasen 2022 duurt, nodigt uit om je te laten inspireren en te overwegen wat je gelukkig maakt. Aan die vraag wil ik niet voorbijgaan.
Feestelijke opening ‘Geloof in Geluk’ Fotoreportage
Tentoonstellingroute door de KoepelKathedraal
nieuws - zaterdag, 28 augustus 2021
De tentoonstellingroute ‘Geloof in Geluk’ in de Haarlemse kathedraal is op vrijdagmiddag 27 augustus geopend door de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk en de Burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Aansluitend aan de openingshandeling konden de genodigden de tentoonstelling bezoeken. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf zaterdag 28 augustus.
Thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’
Vanaf zaterdag 28 augustus - Koepelkathedraal Haarlem
nieuws - zondag, 22 augustus 2021
In de KoepelKathedraal in Haarlem is van zaterdag 28 augustus t/m zondag 3 april 2022 de thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ te zien. Die gaat over het zoeken, delen en verbeelden van geluk. Met dit nieuwe initiatief wil de KoepelKathedraal nadrukkelijker naar buiten treden en mensen uitnodigen om na te denken over wat hen bezighoudt.
Geloof in Geluk - Sterrenhemel Fotoreportage
Kathedrale Basiliek van Sint Bavo Haarlem
nieuws - zondag, 1 augustus 2021
Onderdeel van de tentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ is het kunstwerk ‘De Sterren­hemel’ van de Haarlemse beeldend kunstenares Simone de Groot geïnstalleerd in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem. Geïnspi­reerd op het kenmerkende binnen­val­lende licht maakte zij een zwevende wolk van 179 sterren, een ode aan vertrouwen en geloof.
Geloof in Geluk in de Bavokathedraal
Een nieuw programma om mensen te bereiken
nieuws - donderdag, 15 april 2021
Het is onze tijd niet vanzelfsprekend om gelovig te zijn. Het is ook lang niet altijd eenvoudig om over het geloof te spreken. Deze zomer begint in de kathedraal te Haarlem, inmiddels ook bekend als Koepelkathedraal, een nieuw initiatief waarmee we ook mensen die niet met de kerk vertrouwd zijn willen laten kennismaken met ons geloof.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose