Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Assisibedevaart 2018

Bisdombedevaart Assisi - mei 2018In de mei­va­kan­tie van 2018 gaat het bisdom weer op bede­vaart, dit keer naar Assisi, Italië. Alle in­for­ma­tie, nieuws­be­richten en uit­ein­delijk ver­slagen en foto’s m.b.t. de dio­ce­sane bede­vaart naar Assisi zullen in dit dossier wor­den verzameld.


ďBidden geeft mij vertrouwenĒ
Katholiekleven.nl in gesprek met DaniŽl
nieuws - vrijdag, 5 juli 2019
Op Katho­liek­le­ven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppenconferentie, is een laatste video ver­schenen over de de bisdombedevaart naar Assisi in 2018. Deze keer is Emy in gesprek met Daniël Molenkamp.
Assisi-pelgrim op Katholiekleven.nl Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 16 februari 2019
Op Katholiekleven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppenconferentie, is een video verschenen over de pelgrimstocht van Thérèse Klaver naar Assisi tijdens de bisdombedevaart van 2018.
Broeder Fer in Geloofsgesprek
nieuws - woensdag, 4 juli 2018
Afgelopen zondag 1 juli was broeder Fer van der Reijken in het geloofsgesprek van de KRO. Hij sprak over de bisdombedevaart naar Assisi en zijn leven als Franciscaan.
Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart Fotoreportage
nieuws - zondag, 10 juni 2018
Een heerlijke middag in de prachtige omgeving van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood genoten de pelgrims die naar de reünie waren gekomen van de bisdombedevaart naar Assisi. Het werd een gezellige ontmoeting in en rond het Diocesaan centrum waar ook het Willibrordseminarie gevestigd is.
ReŁnie voor Assisi-pelgrims
Zondag 10 juni - 14.00 uur - OLV ter Nood, Heiloo
nieuws - woensdag, 6 juni 2018
Op zondag 10 juni vindt de reünie plaats van de bisdombedevaart naar Assisi. Wilt u uw mede-pelgrims weer ontmoeten en bijpraten over de reis? Dit kan komende zondag in Heiloo bij het Diocesaan Heiligdom O.L.V. ter Nood. Bij mooi weer ontmoeten we elkaar in de tuin.
Clara en Franciscus voor jonge kinderen Fotoreportage
Kinderpelgrimsboekje Assisi
nieuws - zaterdag, 19 mei 2018
De jongste pelgrims kregen tijdens de bedevaart in Assisi een eigen pelgrimsboekje uitgereikt. Dit boekje is speciaal voor hen gemaakt en staat vol met verhalen over Franciscus en Clara en hoe zij Jezus in hun leven hebben ontmoet.
Kom Schepper Geest
Blog #6
nieuws - zaterdag, 5 mei 2018
6.00 uur: Voor de verandering komt broeder Mug vandaag pas na de wekker gedag zeggen; het gaat steeds beter tussen ons! Dat mag ook, want vandaag is alweer de laatste volle dag. We zullen naar Greccio en Fonte Colombo gaan, waarna we naar Assisi terugkeren voor de dodenherdenking in de San Francesco bovenkerk met het kathedrale koor en prins Jaime de Bourbon de Parme. Maar eerst: Eucharistieviering.
Tweede vlog van de Assisibedevaart
nieuws - zaterdag, 5 mei 2018
In deze nieuwe vlog bezoekt Emy met de pelgrims Gubbio en La Verna, plaatsen die belangrijk zijn in het leven van Franciscus. Het kathedrale koor geeft een concert en Prins Jaime spreekt de pelgrims toe bij de dodenherdenking van 4 mei in Assisi. Bekijk hier de vlog!
Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme
Dodenherdenking
nieuws - zaterdag, 5 mei 2018
Terwijl in Nederland op 4 mei nationaal door iedereen twee minuten wordt stilgestaan, hebben de pelgrims naar Assisi in de St. Franciscusbasiliek een viering in het kader van dodenherdenking. K.H. Prins Jaime de Bourbon de Parme, de Neder­landse ambassa­deur bij het H. Stoel, sprak een mooie toespraak uit en het kathedrale koor van Sint Bavo zong de Requiemmis van Faust.
Fotoserie Assisibedevaart dag 5 Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 5 mei 2018
De vijfde dag startte na het ontbijt met een facultatieve Eucharistieviering in de kapel naast de Santa Maria degli Angeli waar (bijna) alle pelgrims bij aanwezig waren. De fotograaf liftte mee met de groepen die naar Gubbio en La Verna ging, van Rob Polet en Roland Putman ofm.
Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi Fotoreportage
Bijzondere Avond van Barmhartigheid
nieuws - vrijdag, 4 mei 2018
Woensdag 2 mei begon voor alle pelgrims met een Heilige Mis in de Santa Maria Degli Angeli, waarna de jongeren een bezoek brachten aan Rivortoto. Op deze plaats zagen we de gerestaureerde hutjes/kluisjes waar de eerste Franciscanen en Franciscus zelf in leefde.
Wees maar niet bang...! Fotoreportage
Blog #5
nieuws - vrijdag, 4 mei 2018
6.00 uur: We starten de dag vroeg. De jongeren sluiten aan bij het ontbijt in ons hotel. In de zaal zo vol met pelgrims wordt direct duidelijk hoe divers de groep is; niet alleen komen mensen uit alle hoeken van het bisdom, maar zoals gisteren al bleek komen de mensen zelfs uit alle hoeken van de wereld. En toch vormen wij met zijn allen die ene gemeenschap van de Kerk, zelfs lokaal. De gewaarwording geeft een goed gevoel: een mooie start van de dag!
Fotoserie Assisibedevaart dag 4 Fotoreportage
nieuws - donderdag, 3 mei 2018
De vierde dag startte na het ontbijt met een gezamenlijke viering in een kapel van de Santa Maria degli Angeli. Daarna volgden de groepen weer een eigen programma. De fotograaf ging vandaag met Mgr. Punt mee. En vanavond hadden we een indrukwekkende viering van barmhartigheid die was georganiseerd door de jongeren in de bovenbasiliek van San Francesco.
Eerste vlog van de Assisibedevaart
nieuws - donderdag, 3 mei 2018
Bekijk hier de vlog van Emy Jansons van de bedevaart naar Assisi met Bisdom Haarlem-Amsterdam. 400 Pelgrims van jong tot oud ontdekken samen de stad en de verhalen van de heilige Franciscus en Clara.
Fotoserie Assisibedevaart dag 3 Fotoreportage
nieuws - woensdag, 2 mei 2018
De derde dag startte na het ontbijt met een gezamenlijke viering in de majestueuze Santa Maria degli Angeli waarbij Mgr. Hendriks hoofdcelebrant was en de homilie uitsprak. Daarna volgden de groepen weer een eigen programma.
Kinderwoorddienst Fotoreportage
nieuws - woensdag, 2 mei 2018
Tijdens de Eucharistieviering in de Santa Maria degli Angeli was er ook weer gewoon een kinderwoorddienst. Aan het begin van de viering gingen een paar kinderen lekker buiten onder een door de voorzienigheid beschikbare overkapping op hun manier aan de slag met het Evangelie van de dag.
Tieners en jongeren goed begonnen Fotoreportage
Eerste twee dagen bisdombedevaart Assisi 2018
nieuws - dinsdag, 1 mei 2018
Maandag 30 april vertrokken ook de meeste tieners en jongeren per vliegtuig voor hun bedevaart naar Assisi! We zijn met een groep van zo’n 40 tieners en 30 jongeren mee op bedevaart. Na aankomst op het vliegveld hebben we het gezellige en kleurrijke stadje Spoleto bezocht en daar samen met de andere pelgrims de Heilige Mis gevierd.
Een kwestie van vertrouwen Fotoreportage
Blog #3
nieuws - dinsdag, 1 mei 2018
6.30 uur: hoewel de wekker voorlo­pig nog niet gaat, word ik gewekt door het ochtendgloren. De zon verstopt zich, maar het beloofde programma is motiverend genoeg: een stadswandeling met een bezoek aan dé San Francesco, waar we als klap op de vuurpijl Eucharistie vieren.
Dag 1: Het zijn de kleine dingen... Fotoreportage
Blog #2
nieuws - maandag, 30 april 2018
06.45 uur - De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Maar zo gebruikelijk is vandaag niet. Vandaag gaan we naar Assisi, om aan te sluiten bij de groep pelgrims die al eerder met bus en vliegtuig was vertrokken.
Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi Fotoreportage
nieuws - zondag, 29 april 2018
De eerste kilometers van Nederland naar Assisi zijn afgelegd met de bus. In de vroege ochtend zijn gisteren, zaterdag 28 april, de eerste pelgrims vertrokken vanuit ons bisdom. In Schagen en Duivendrecht stapten de pelgrims op. Daarna ging de reis door naar Limburg an der Lahn.


vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!
donderdag, 15 maart 2018U kunt nog mee met de bus Assisi!
zaterdag, 10 maart 2018Voorbereidingsweekend Assisibedevaart Fotoreportage
vrijdag, 2 maart 2018Aantal pelgrims naar Assisi bekend!
woensdag, 14 februari 2018Ontdek Assisi en UmbriŽ samen met het bisdom
vrijdag, 9 februari 2018Kennismakingsdagen tiener- en jongerenprogramma Assisi
dinsdag, 6 februari 2018Verblijf in chalets, mobilhomes en tenten Fotoreportage
donderdag, 1 februari 2018Inschrijving bedevaart Assisi verlengd!
dinsdag, 30 januari 2018Jongerenprogramma Assisi bekend
donderdag, 11 januari 2018Infobijeenkomsten Assisibedevaart
vrijdag, 5 januari 2018Informatieavond over Assisireis
maandag, 11 december 2017Informatieavonden Bisdombedevaart Assisi
vrijdag, 17 november 2017Assisi als bron van inspiratie
woensdag, 15 november 2017Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december Fotoreportage
donderdag, 9 november 2017Flinke korting voor jonge pelgrims
dinsdag, 31 oktober 2017Netwerkbijeenkomst in Duivendrecht
maandag, 2 oktober 2017Inschrijving voor bisdombedevaart Assisi
woensdag, 20 september 2017In de voetsporen van de Heilige Franciscus
donderdag, 14 september 2017Nieuwe infobijeenkomsten
vrijdag, 21 juli 2017Waarom moet u mee naar Assisi?
donderdag, 13 juli 2017Promotiemateriaal bisdombedevaart Assisi
dinsdag, 11 juli 2017Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi
dinsdag, 27 juni 2017Met uw parochie op bisdombedevaart
vrijdag, 9 juni 2017Enthousiaste ambassadeurs gezocht
woensdag, 12 april 2017Bisschop nodigt gelovigen uit voor bedevaart AssisiBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose