Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dossier Assisibedevaart 2018

Bisdombedevaart Assisi - mei 2018In de meivakantie van 2018 gaat het bisdom weer op bedevaart, dit keer naar Assisi, Italië. Alle informatie, nieuwsberichten en uiteindelijk verslagen en foto’s m.b.t. de diocesane bedevaart naar Assisi zullen in dit dossier worden verzameld.


Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!
Blog #1
nieuws - vrijdag, 20 april 2018
Haarlem, zaterdagochtend 14 april. De stad ontwaakt in een mistig grijs, maar in de plebanie heerst een zon­ni­ge sfeer. De eerste kennismaking tussen deelnemers aan de pelgrims­tocht naar Assisi vindt hier plaats.
U kunt nog mee met de bus Assisi!
Nog twintig plaatsen vrij in de bus
nieuws - donderdag, 15 maart 2018
Ruim 400 pelgrims gaan de komende meivakantie met ons bisdom mee naar Assisi. Het belooft dan ook een prachtige reis te worden. De vliegreis is inmiddels volgeboekt maar er zijn nog twintig plekken beschikbaar voor de busreis.
Voorbereidingsweekend Assisibedevaart Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 10 maart 2018
Een enthousiaste groep vrijwilligers kwam vrijdagavond 9 en zaterdag 10 maart samen in het Julianaklooster bij het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo. Zij werden uitgebreid geïnformeerd over o.a. de organisatie van de bedevaart en over de hoogtepunten in Assisi.
Aantal pelgrims naar Assisi bekend!
nieuws - vrijdag, 2 maart 2018
De aanmeldingen voor de bisdombe­de­vaart zijn binnen! Ruim 400 pel­grims hebben zich aangemeld voor de bedevaart naar Assisi. Alle regio’s vanuit het bisdom zijn goed verte­gen­woordigd.
Ontdek Assisi en Umbri samen met het bisdom
Meer informatie over programma en vieringen
nieuws - woensdag, 14 februari 2018
Eind april is het zover! Dan gaat het bisdom op bedevaart naar Assisi. Deze oude stad met zijn mooie, smalle straatjes ligt midden in het heuvelachtige landschap van Umbrië. En u en/of jij kunt nog mee! De datum van inschrijving is verlengd tot 1 maart.
Kennismakingsdagen tiener- en jongerenprogramma Assisi
Ontmoet reisgenoten en weet wat je te wachten staat!
nieuws - vrijdag, 9 februari 2018
Naar verwachting zullen we met ruim 50 tieners en jongeren in de meiva­kantie afreizen tijdens onze bisdombedevaart naar Assisi. Graag laten we de tieners en jongeren precies weten wat ze kunnen verwachten en met wie ze op reis gaan.
Verblijf in chalets, mobilhomes en tenten Fotoreportage
Voor tieners en jongeren in Assisi
nieuws - dinsdag, 6 februari 2018
Tieners en Jongeren verblijven tijdens de bedevaart op de prachtige camping Green Village Assisi in de buurt van Assisi. De camping ligt op ongeveer drie kilometer afstand van Assisi met een prachtig uitzicht op de stad.
Inschrijving bedevaart Assisi verlengd!
Aanmelden vr 1 maart
nieuws - donderdag, 1 februari 2018
We hebben goed nieuws. Zoals u weet gaat het bisdom in de meivakantie op bedevaart naar Assisi. Het goede nieuws is dat de inschrijving voor deze reis nu met een maand verlengd is.
Jongerenprogramma Assisi bekend
Aanmelden vr 1 februari!
nieuws - dinsdag, 30 januari 2018
Van maandag 30 april t/m zondag 6 mei 2018 vertrekken we met het bisdom richting Assisi! Speciaal voor jongeren worden er, naast het algemene programma, speciale activiteiten in Assisi georganiseerd. Het jongerenprogramma (18-30 jaar) is nu in grote lijnen bekend.
Infobijeenkomsten Assisibedevaart
nieuws - donderdag, 11 januari 2018
In het kader van de bisdombedevaart naar Assisi worden een aantal infobijeenkomsten georganiseerd op di­ver­se plaatsen. Iedereen die over­weegt om mee te gaan, die nog vra­gen heeft of die gewoon geïn­te­res­seerd is, is van harte welkom.
Informatieavond over Assisireis
Maandag 8 januari - 20.00 uur - Beverwijk
nieuws - vrijdag, 5 januari 2018
Begin mei is de bisdom bedevaart naar Assisi. Pater franciscaan Roland Putman zal dan ook meegaan als gids. Maandag 8 januari om 20.00 uur is een informatie bijeenkomst in de Regina Caeli, Hilbersplein in Beverwijk, over de Assisi-reis van het bisdom.
Informatieavonden Bisdombedevaart Assisi
nieuws - maandag, 11 december 2017
Er staan in december en januari 2018 twee informatieavonden gepland voor de bedevaart van Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Assisi, Italië. Be­lang­stellenden kunnen 14 december terecht in de pastorie van de HH. Petrus en Pauluskerk te Den Helder en volgend jaar op 11 januari in de pastorie van de Onze Lieve Vrouwekerk te Amsterdam.
Assisi als bron van inspiratie
nieuws - vrijdag, 17 november 2017
Het thema van de bisdombedevaart 2018 is ‘onderweg tussen tijd en eeuwigheid’. De bedevaart naar Assisi nodigt uit om te ontdekken hoe de heilige Franciscus en Clara Christus hebben leren kennen in hun leven.
Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december Fotoreportage
In voorbereiding Assisi 2018 staat Kerststal centraal
nieuws - woensdag, 15 november 2017
Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert dit jaar het Kerstdiner voor jongeren op zaterdag 16 december in Heerhugo­waard. Ben je tussen de 16 en 30 jaar dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, andere jongeren te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.
Flinke korting voor jonge pelgrims
Bedevaart naar Assis in mei 2018
nieuws - donderdag, 9 november 2017
De bisdombedevaart 2018 gaat naar Assisi (Italië). Met honderden mensen uit Noord- Holland en zuidelijk Flevoland trekken we als bisdom richting deze prachtige middeleeuwse stad. Ook voor tieners en jongeren zijn er speciale programma’s.
Netwerkbijeenkomst in Duivendrecht
Jongerenwerkers bisdom Haarlem-Amsterdam ontmoetten elkaar
nieuws - dinsdag, 31 oktober 2017
Ieder half jaar organiseert het jongerenpastoraat van ons bisdom een netwerkbijeenkomst voor de vrij­wil­ligers, professionals, diakens en priester die zich inzetten voor het jongerenwerk in hun parochie. Er zijn verschillende tiener- en jongerengroepen, jongerenkoren of losse initiatieven waar parochies proberen jongeren dichter bij het geloof, Christus en zijn Kerk te brengen.
Inschrijving voor bisdombedevaart Assisi
Vanaf nu geopend
nieuws - maandag, 2 oktober 2017
De voorbereidingen voor de bisdombedevaart in de meivakantie van 2018 zijn al een tijd in volle gang. Nu is het dan eindelijk zover! U kunt zich vanaf nu inschrijven voor wat een mooie en bijzondere bedevaart naar Assisi beloofd te worden. Samen met uw gezin, familie en/of parochiegenoten.
In de voetsporen van de Heilige Franciscus
Zaterdag 7 oktober - 14.15 uur - Pater Putman
nieuws - woensdag, 20 september 2017
De Boomkerk, officieel de kerk van de heilige Franciscus van Assisi, organiseert op zaterdag 7 oktober 2017 een boeiende middag met pater franciscaan Roland Putman rond het thema ‘In de voetsporen van de heilige Franciscus’.
Nieuwe infobijeenkomsten
Voor ambassadeurs en pastores
nieuws - donderdag, 14 september 2017
Het bisdom organiseert samen met touroperator VNB een aantal infor­ma­tiebijeenkomsten over de komende bisdombedevaart naar Assisi in mei 2018. Het programma van de bede­vaart, de prijzen voor de reis en verdere praktische reisinformatie komen aan bod. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ambassadeurs en pastores.
Waarom moet u mee naar Assisi?
Mgr. Hendriks deelt zijn hoogtepunten met u!
nieuws - vrijdag, 21 juli 2017
Assisi is bekend geworden door de Heilige Franciscus en Clara, maar er zijn meerdere elementen die de deze plaats wereldwijd bekendheid geven. Mgr. Hendriks is al vaker in Assisi geweest en deelt met ons enkele ervaringen die hij als hoogtepunt zag bij zijn bezoek aan Assisi.


donderdag, 13 juli 2017Promotiemateriaal bisdombedevaart Assisi
dinsdag, 11 juli 2017Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi
dinsdag, 27 juni 2017Met uw parochie op bisdombedevaart
vrijdag, 9 juni 2017Enthousiaste ambassadeurs gezocht
woensdag, 12 april 2017Bisschop nodigt gelovigen uit voor bedevaart AssisiBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose