Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi

Bijzondere Avond van Barmhartigheid

gepubliceerd: vrijdag, 4 mei 2018

Woensdag 2 mei begon voor alle pelgrims met een Heilige Mis in de Santa Maria Degli Angeli, waarna de jongeren een bezoek brachten aan Rivortoto. Op deze plaats zagen we de gerestaureerde hutjes/kluisjes waar de eerste Fran­cis­ca­nen en Franciscus zelf in leefde.

Keuze­pro­gramma’s

Middags was er voor ons een keuze­pro­gramma waarbij een deel van de jongeren een wandeling maakte naar de ‘Carceri’, een ander deel ging raften op het water en een derde groep genoot van een vrije middag in Assisi. ’s Avonds hebben we ons verdiept in de biecht en het thema barm­har­tig­heid nadat we van een heerlijke Italiaanse maaltijd hebben genoten die door de reisleiding zelf was samengesteld. Het was prachtig om op de heuvel vlak voor San Damiano samen te eten, een wijntje te drinken en de inleiding te krijgen van kapelaan Teun en Broeder Fer.

Actieve dag voor tieners

Met de tieners hebben we vandaag een actieve dag gehad. We konden kiezen voor een hoogte klimparcours of wildwater raften. Bij het raften ga je in een soort rubberbootje wild water varen. Het was echt een uitdaging om in het water de boot overeind te houden, maar het is ons gelukt. ’s Avonds hebben we lekker gebarbecued op de camping. Het weer as uitstekend. We hebben ook nog kijkje genomen bij het middeleeuwse feest Calandi Maggio wat hier gaande is. Door de gehele stad zie je mannen en vrouwen in mooie middeleeuwse kleding lopen. Het geeft nog meer het gevoel dat we in de tijd van Franciscus de stad verkennen.

Prachtige uitzicht op de berg La Verna

Donderdag zijn de jongeren op een speciale plek geweest, en wel ‘La Verna. De plaats waar Franciscus de stigmata ontving. Een klooster op 1000 meter hoogte met een prachtig uitzicht. Een plek waar van Franciscus graag kwam om te bidden en zo te ontvluchten aan alle drukte, bezigheden en andere mensen. Echt een Pelgrims plaats met eetzalen en een klein restaurantje. Door de beperkte tijd hebben we helaas Perugia niet meer kunnen bezoeken, de stad waar Franciscus ooit gevangen zat na een verloren veldslag met de ze stad.

Jongeren organiseren Avond van Barm­har­tig­heid in Francesco-basiliek

Deze avond was ook de ‘Avond van Barm­har­tig­heid’ ingepland. Tijdens de aanbidding hebben we stil gestaan bij wat we verlangen en hoe wij God kunnen volgen net zoals Franciscus dat deed. Het was een Prachtige Avond in de San Francesco Basiliek. We hebben samen met kapelaan Teun de avond voorbereid, met prachtige liederen, teksten uit het leven van Franciscus, stilte en uit­stel­ling van het Aller­heiligste Sacrament.

De Heilige Clara en San Damiano

Met de tieners zijn we deze dag naar de Santa Chiara basiliek geweest waar de relikwieën van de heilige Clara bewaard worden. Kapelaan Johannes en onze gids Jochem vertelde over het leven dan deze bijzondere vrouw. Daar hebben we ook het kruis van San Damiano bezocht. Veel van ons merkte dat er een bijzondere rust in de kapel van het kruis en in de kerk aanwezig was. Dit kruis is ook het kruis waar vanaf Jezus tot Franciscus sprak “Herstel mijn huis, dat zoals je ziet in verval is”.

Franciscus herstelde het kerkje waar het kruis toen hing, San Damiano. Later begreep hij dat Jezus de kerk als in de mensen en het instituut bedoelde. Van de Santa Chiara zijn we naar San Damiano gelopen en hebben daar een biecht­viering gehad. ’s Avonds hebben ook wij ons aangesloten bij de ‘Avond van barm­har­tig­heid’ en heerlijk gegeten in restaurant Brasseria di Assisi.

Tot nu toe is het weer beter dan voorspeld. Het is niet heel warm, vaak wat bewolkt, maar perfect om van de stad en de omgeving te genieten.Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 1 november 2018Avond van Barmhartigheid door jongeren
woensdag, 31 oktober 2018WJD Vlogtraining en talentscout
maandag, 29 oktober 2018Slotdocument jongerensynode
zaterdag, 27 oktober 2018Terugblik Mgr. De Jong op jongerensynode
vrijdag, 12 oktober 2018Mgr. De Jong over jongerensynode Fotoreportage
woensdag, 10 oktober 2018Nationale jongerencollecte
vrijdag, 5 oktober 2018Bouw met enthousiasme een betere wereld Video
woensdag, 19 september 2018Mgr. De Jong naar jongerensynode
donderdag, 6 september 2018Sponsoractie Wereldjongerendagen Panama
dinsdag, 4 september 2018Info-sessies Wereldjongerendagen Panama
maandag, 16 juli 2018Mgr. Mutsaerts naar synode
woensdag, 11 juli 2018Geslaagde MidzomernachtMis Fotoreportage
donderdag, 5 juli 2018Thuisprogramma WJD op Ameland
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
vrijdag, 29 juni 2018Podcast Katholiekleven.nl over Panama
woensdag, 20 juni 2018Vertaling eindverslag presynode beschikbaar
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart Fotoreportage
woensdag, 6 juni 2018WJD 2019 - Discover your identity: streams Video
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
dinsdag, 22 mei 2018Midzomernachtmis op het strandBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose