Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dag 1: Het zijn de kleine dingen...

Blog #2

gepubliceerd: maandag, 30 april 2018
Padre Pio haalt ons in
Padre Pio haalt ons in
Eucharistieviering in de kapel van het hotel
Eucharistieviering in de kapel van het hotel

06.45 uur

De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Maar zo gebruikelijk is vandaag niet. Vandaag gaan we naar Assisi, om aan te sluiten bij de groep pelgrims die al eerder met bus en vliegtuig was vertrokken. Na een knuffel van kattemans en een lift van grote broer, blijkt de chaos van gisteren op Schiphol volledig opgelost en is het slechte weer van van­nacht weer overgetrokken. Behalve een half uur vertraging staat niets een goede pelgrimstocht meer in de weg!

12.50 uur

Ready for take off, met pelgrims door het hele vliegtuig verspreid. Het werkt de gesprekken direct in de hand. Deze reis naar Assisi is mijn eerste (echte) pelgrimage, maar twee dames naast mij hebben al meer ervaring. Ze vertellen enthousiast: op een bede­vaart kan wer­ke­lijk van alles gebeuren. Zo maakten beiden bijzondere ervaringen mee in Lourdes: van een huwelijksaanzoek tot een overlijden van een medepelgrim dat uit­ein­de­lijk een wederopstanding werd. Want het lukte een van de vertellende dames de overledene te reanimeren. En dat terwijl ze aanvankelijk niet eens mee mocht met de bede­vaart!

Het was een bijzondere ervaring, zo zei ze.Terugkijkend besefte ze: dat het uit­ein­de­lijk zo is gelopen was toevalligheid op toevalligheid; het moest zo zijn. Maar juist in die kleine toevalligheden was Gods aanwezigheid, zo klein dat ze het bijna niet zag. Immers zijn wij als mensen geneigd God te zoeken in grote daden die ons verstand te boven gaan. Maar het zijn juist de kleine dingen die het doen...

17.10 uur

Vooraan in de dubbeldekkerbus vervolgen we onze reis door het Italiaanse land­schap. De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam.

We zullen in een keer doorrijden naar ons hotel, waardoor we -helaas een gevolg van onze eerdere vertraging- niet langs Spoleto zullen komen om de pontificale eerste Mis mee te vieren met de andere pelgrims. Het zal met een reden zijn.

Onderweg kijken we onze ogen uit; Italië is heel mooi. En als klap op de vuurpijl haalt Padre Pio ons ook nog in!

19.10 uur

Aankomst in Assisi, we zijn er! Bij aankomst van het hotel worden we begroet door medepelgrims en de hulp­bis­schop. Ze hebben goed nieuws: voor iedereen die wil (en de mooie Mis in Spoleto heeft gemist) zal er een Eucha­ris­tie­vie­ring zijn in de kapel van het hotel. Die viering is bijzonder sober; mgr. Hendriks draagt over zijn albe slechts een stola - een kazuifel is er namelijk niet - en de ciborie heeft plaats gemaakt voor een schaal. Het is precies goed; juist in de simpele soberheid is de grootsheid aanwezig. Klein maar fijn, precies zoals Franciscus deed.

22.10 uur

En zo eindigen we de dag met een gezamenlijke maaltijd, waarna een ieder zich op zijn kamer terugtrekt. Het was de eerste dag, welterusten.

Lizette Romijn

Blog van Lizette Romijn

Blogs vanuit Italië

Tijdens de bede­vaart naar Assisi zal Lizette zo mogelijk dagelijks een blog(je) schrijven die voorzien van een fotoserie op de bisdom­web­site wordt geplaatst. Thuisblijvers kunnen zo optimaal meeleven met de pelgrims onder de Italiaanse zon.Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 5 juli 2019ďBidden geeft mij vertrouwenĒ Video
zaterdag, 16 februari 2019Assisi-pelgrim op Katholiekleven.nl Video
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart Fotoreportage
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen Fotoreportage
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5 Fotoreportage
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi Fotoreportage
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...! Fotoreportage
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4 Fotoreportage
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3 Fotoreportage
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst Fotoreportage
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen Fotoreportage
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen Fotoreportage
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi Fotoreportage
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose