Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Tieners en jongeren goed begonnen

Eerste twee dagen bisdombedevaart Assisi 2018

gepubliceerd: dinsdag, 1 mei 2018

Maandag 30 april vertrokken ook de meeste tieners en jongeren per vliegtuig voor hun bedevaart naar Assisi! We zijn met een groep van zo’n 40 tieners en 30 jongeren mee op bedevaart. Na aankomst op het vliegveld hebben we het gezellige en kleurrijke stadje Spoleto bezocht en daar samen met de andere pelgrims de Heilige Mis gevierd.

Na deze tussenstop vertrok de bus naar Assisi en hebben wij, jonge pelgrims, onszelf geïnstalleerd op de camping “Green Village Assisi”. Enkele van ons waren zaterdag al afgereisd per bus richting Assisi, ook zij voegde zich vandaag bij onze groep.

Camping

Op deze camping, met een prachtig uitzicht op de Assisi, zullen we gedurende deze week verblijven. Meteen de eerste avond hielden de jongeren een heerlijke BBQ en werd er vrolijke muziek gemaakt. De tieners kregen een heerlijke Italiaanse maaltijd op de camping. Na deze lange dag, waarbij de meeste van ons al rond 3.00 uur uit de veren moesten voor het vertrek vanaf Schiphol, waren de meeste tieners lekker moe en zijn we gaan slapen. Je jongeren maakte er nog een gezellige muzikale avond van en hebben daarna ook een goede nacht gemaakt.

Een middeleeuwse stad

Na een goede nacht slaap en een heerlijk ontbijt op de camping trokken we maandag 1 mei dan echt de middeleeuwse stad Assisi in. Met bussen werden we in de stad afgezet en maakte we met onze gidsen een stadswandeling door Assisi en ’s middags kregen we een rondleiding door de Franciscus Basiliek.

Fresco’s en Graf Franciscus

Bijzonder waren de prachtige Fresco’s van o.a. Giotto, waarvan we hoorden dat de kleuren op natte kalkmuren werden aangebracht zodat bij het drogen de kleurstoffen de muur intrekken. Onder deze kerk ligt ook de Heilige Franciscus begraven. In stilte en met gebed hebben we de crypte met zijn graf bezocht. Met de voorbede of wij ook de genade mogen ontvangen onze roeping te ontdekken.

In de Benedekerk vierden we de prachtige pontificale Heilige Mis mee met de gehele groep van 400 pelgrims. Vanavond hebben we met de jongeren een gezellige avond op de camping en vertelt onze gids broeder Fer van de Fran­cis­ca­nen over het leven van Franciscus. Elke jongere zal van­avond ook een tegeltje krijgen met de tekst ‘Heer wat wilt Gij dat ik doe?’. Dé vraag die Franciscus eens aan God stelde en die wij gedurende deze reis mogen gaan beantwoorden.

Callendi Maggio

Vandaag werden ook de eerste feestelijkheden voor het traditionele feest Callendi Maggio gehouden in de stad. Muziekbands liepen met veel tromgeroffel en vlaggen door de stad. Het feest wordt elk jaar in Assisi gevierd en herdenkt een oude twee strijd tussen de rijke burgers van de bovenstad en de arme lieden uit de benedenstad.Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 1 november 2018Avond van Barmhartigheid door jongeren
woensdag, 31 oktober 2018WJD Vlogtraining en talentscout
maandag, 29 oktober 2018Slotdocument jongerensynode
zaterdag, 27 oktober 2018Terugblik Mgr. De Jong op jongerensynode
vrijdag, 12 oktober 2018Mgr. De Jong over jongerensynode Fotoreportage
woensdag, 10 oktober 2018Nationale jongerencollecte
vrijdag, 5 oktober 2018Bouw met enthousiasme een betere wereld Video
woensdag, 19 september 2018Mgr. De Jong naar jongerensynode
donderdag, 6 september 2018Sponsoractie Wereldjongerendagen Panama
dinsdag, 4 september 2018Info-sessies Wereldjongerendagen Panama
maandag, 16 juli 2018Mgr. Mutsaerts naar synode
woensdag, 11 juli 2018Geslaagde MidzomernachtMis Fotoreportage
donderdag, 5 juli 2018Thuisprogramma WJD op Ameland
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
vrijdag, 29 juni 2018Podcast Katholiekleven.nl over Panama
woensdag, 20 juni 2018Vertaling eindverslag presynode beschikbaar
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart Fotoreportage
woensdag, 6 juni 2018WJD 2019 - Discover your identity: streams Video
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
dinsdag, 22 mei 2018Midzomernachtmis op het strandBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose