Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Tieners en jongeren goed begonnen

Eerste twee dagen bisdombedevaart Assisi 2018

gepubliceerd: dinsdag, 1 mei 2018

Maandag 30 april vertrokken ook de meeste tieners en jongeren per vliegtuig voor hun bede­vaart naar Assisi! We zijn met een groep van zo’n 40 tieners en 30 jongeren mee op bede­vaart. Na aankomst op het vliegveld hebben we het gezellige en kleurrijke stadje Spoleto bezocht en daar samen met de andere pelgrims de Heilige Mis gevierd.

Na deze tussenstop vertrok de bus naar Assisi en hebben wij, jonge pelgrims, onszelf geïnstalleerd op de camping “Green Village Assisi”. Enkele van ons waren zaterdag al afgereisd per bus richting Assisi, ook zij voegde zich vandaag bij onze groep.

Camping

Op deze camping, met een prachtig uitzicht op de Assisi, zullen we gedurende deze week verblijven. Meteen de eerste avond hielden de jongeren een heerlijke BBQ en werd er vrolijke muziek gemaakt. De tieners kregen een heerlijke Italiaanse maaltijd op de camping. Na deze lange dag, waarbij de meeste van ons al rond 3.00 uur uit de veren moesten voor het vertrek vanaf Schiphol, waren de meeste tieners lekker moe en zijn we gaan slapen. Je jongeren maakte er nog een gezellige muzikale avond van en hebben daarna ook een goede nacht gemaakt.

Een middeleeuwse stad

Na een goede nacht slaap en een heerlijk ontbijt op de camping trokken we maandag 1 mei dan echt de middeleeuwse stad Assisi in. Met bussen werden we in de stad afgezet en maakte we met onze gidsen een stadswandeling door Assisi en ’s middags kregen we een rondleiding door de Franciscus Basiliek.

Fresco’s en Graf Franciscus

Bijzonder waren de prachtige Fresco’s van o.a. Giotto, waarvan we hoorden dat de kleuren op natte kalkmuren werden aangebracht zodat bij het drogen de kleurstoffen de muur intrekken. Onder deze kerk ligt ook de Heilige Franciscus begraven. In stilte en met gebed hebben we de crypte met zijn graf bezocht. Met de voorbede of wij ook de genade mogen ontvangen onze roeping te ontdekken.

In de Benedekerk vierden we de prachtige pontificale Heilige Mis mee met de gehele groep van 400 pelgrims. Vanavond hebben we met de jongeren een gezellige avond op de camping en vertelt onze gids broeder Fer van de Fran­cis­ca­nen over het leven van Franciscus. Elke jongere zal van­avond ook een tegeltje krijgen met de tekst ‘Heer wat wilt Gij dat ik doe?’. Dé vraag die Franciscus eens aan God stelde en die wij gedurende deze reis mogen gaan beantwoorden.

Callendi Maggio

Vandaag werden ook de eerste feestelijkheden voor het tra­di­tio­nele feest Callendi Maggio gehouden in de stad. Muziekbands liepen met veel tromgeroffel en vlaggen door de stad. Het feest wordt elk jaar in Assisi gevierd en herdenkt een oude twee strijd tussen de rijke burgers van de bovenstad en de arme lieden uit de benedenstad.Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
vrijdag, 5 juli 2019“Bidden geeft mij vertrouwen” Video
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato si’ -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Si’
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose