Bisdom Haarlem-Amsterdam












Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Lourdesbedevaart

gepubliceerd: woensdag, 21 augustus 2019

Deze week maken zo’n 450 Neder­lan­ders een bede­vaart naar Lourdes in Frank­rijk. Een kwart hier­van komt uit ons bisdom - groepen uit Almere, Alkmaar, Heiloo en Volen­dam, naast in­di­vi­duele pelgrims.

Een van de pelgrims bericht: “Zater­dag 17 au­gus­tus reis­den we per TGV-trein van Noord-Frank­rijk naar Lourdes. Op zon­dag ging het bede­vaart­pro­gramma van start. De Grot wordt bezocht, er wor­den kaarsen aangestoken.

Op maan­dag­avond hebben we deel­ge­no­men aan de licht­pro­ces­sie. Dins­dag­mor­gen was de eucha­ris­tie­vie­ring in de grot. Het regende op dat moment pijpenstelen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De hoofdaal­moe­ze­nier hield een korte en krach­tige preek. ’s Middags bij de Sacra­ments­pro­ces­sie scheen de zon weer volop.

Bij de inter­na­tio­nale Mis op woens­dag met zo’n tien­dui­zend deel­ne­mers waren er een vijftal zan­gers (m/v) in het koor. We beleven hier een mooie bede­vaart, met tijd voor onze zorgen en verdriet, tijd voor elkaar, bemoe­diging in het geloof.

Vrij­dag keren we weer huis­waarts.”


Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 9 mei 2022Terugkijken op een mooie Lourdesbedevaart
maandag, 2 april 2018Op Lourdesbedevaart met mgr. Hendriks
woensdag, 10 januari 2018Infobijeenkomsten lourdesbedevaarten
donderdag, 12 januari 2017Infobijeenkomst Lourdesbedevaarten
maandag, 28 december 2015Info-middag Lourdes-bedevaart
woensdag, 9 september 2015Mgr. Van Burgsteden viert jubileum in Lourdes
dinsdag, 23 juni 2015Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam
maandag, 9 februari 2015Bedevaart naar Lourdes voor religieuzen
zondag, 9 juni 2013Bedevaart naar Lourdes
woensdag, 24 juni 2009Reis voor kinderen en jongeren naar Lourdes in herfstvakantie



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose