Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie in nieuw bisschopshuis

gepubliceerd: zaterdag, 9 januari 2016

Op vrijdag 8 januari 2016 was de traditionele nieuwjaars­re­cep­tie van de bisschop. Deze vond dit jaar voor het eerst plaats in de pastorie van de kathedrale basiliek Sint Bavo, die binnenkort het bisschopshuis wordt. Gelukkig wist (vrijwel) iedereen de weg naar de Leidsevaart goed te vinden en was de receptie weer zeker zo druk als andere jaren.

Zo’n vijfhonderd mensen trokken voorbij, een mooie gelegenheid om vele mensen uit het bisdom Haarlem-Amsterdam, het militair ordinariaat en het katholiek onderwijs te ontmoeten. Mgr. dr. J.M. Punt, mgr. J.G.M. van Burgsteden sss, mgr. A. Woolderink en mgr. J.W.M. Hendriks stonden in de voorkamer opgesteld om gelukwensen uit te wisselen.

De vele gasten - waaronder ook de Groot­mees­ter en de Groot­mees­teres van het Koninklijk huis - hadden tevoren gelegenheid gehad om de prachtig gerestaureerde en fraai aangelichte kathedraal te bewonderen en het nieuwe kathedraal museum te bezoeken. Jongeren verkochten de wijnen - die ook tijdens de bijeenkomst werden geschonken - ten behoeve van een sponsoractie voor de wereld­jonge­ren­dagen en draaiden een aardige omzet.

Fotografe Isabel Nabuurs maakte onderstaande fotoserie.
Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 13 januari 2019Feestelijke nieuwjaarsreceptie
zaterdag, 12 januari 2019Mgr. Hendriks aanvaardt coadjutorschap
zaterdag, 6 januari 2018Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
zaterdag, 7 januari 2017Geslaagde nieuwjaarsreceptie-nieuwe-stijl
maandag, 12 januari 2015Foto’s van drukbezochte nieuwjaarsreceptie
maandag, 13 januari 2014Veel belangstelling voor nieuwjaarsreceptie
donderdag, 17 januari 2013Beelden van de Nieuwjaarsreceptie
donderdag, 3 februari 2011Foto’s van de nieuwjaarsborrelBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose