Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie in nieuw bisschopshuis

gepubliceerd: zaterdag, 9 januari 2016

Op vrij­dag 8 januari 2016 was de tra­di­tio­nele nieuw­jaars­re­cep­tie van de bis­schop. Deze vond dit jaar voor het eerst plaats in de pastorie van de ka­the­drale basiliek Sint Bavo, die bin­nen­kort het bis­schops­huis wordt. Gelukkig wist (vrijwel) ie­der­een de weg naar de Leidse­vaart goed te vin­den en was de receptie weer zeker zo druk als andere jaren.

Zo’n vijf­hon­derd mensen trokken voorbij, een mooie gelegen­heid om vele mensen uit het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam, het militair or­di­na­ri­aat en het katho­liek onder­wijs te ont­moe­ten. Mgr. dr. J.M. Punt, mgr. J.G.M. van Burg­ste­den sss, mgr. A. Wool­derink en mgr. J.W.M. Hendriks ston­den in de voor­ka­mer opge­steld om gelukwensen uit te wisselen.

De vele gasten - waar­on­der ook de Groot­mees­ter en de Groot­mees­teres van het Ko­nin­klijk huis - had­den tevoren gelegen­heid gehad om de prach­tig gerestaureerde en fraai aangelichte ka­the­draal te bewon­de­ren en het nieuwe ka­the­draal museum te bezoeken. Jon­ge­ren verkochten de wijnen - die ook tij­dens de bij­een­komst wer­den ge­schon­ken - ten behoeve van een sponsoractie voor de wereld­jon­ge­ren­da­gen en draai­den een aar­dige omzet.

Fotografe Isabel Nabuurs maakte on­der­staan­de foto­se­rie.Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 13 januari 2024Feestelijke nieuwjaarsreceptie
zaterdag, 14 januari 2023Feestelijke Nieuwjaarsreceptie
vrijdag, 10 januari 2020Fotoserie nieuwjaarsreceptie
zondag, 13 januari 2019Feestelijke nieuwjaarsreceptie
zaterdag, 12 januari 2019Mgr. Hendriks aanvaardt coadjutorschap
zaterdag, 6 januari 2018Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
zaterdag, 7 januari 2017Geslaagde nieuwjaarsreceptie-nieuwe-stijl
maandag, 12 januari 2015Foto’s van drukbezochte nieuwjaarsreceptie
maandag, 13 januari 2014Veel belangstelling voor nieuwjaarsreceptie
donderdag, 17 januari 2013Beelden van de Nieuwjaarsreceptie
donderdag, 3 februari 2011Foto’s van de nieuwjaarsborrelBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose