Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Pauselijke felicitatie

En ontmoeting met de nieuwe ambassadeur bij de Heilige Stoel

gepubliceerd: dinsdag, 8 januari 2019
foto: Servizio Fotografico
Pauselijke felicitatie
foto: Vatican Media
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique in de Sixtijnse kapel
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique in de Sixtijnse kapel

Met een harte­lijke “Auguri” (gefe­li­ci­teerd) begroette paus Fran­cis­cus dins­dag 8 januari bis­schop-coad­ju­tor J.W.M. Hendriks. De bis­schop is twee dagen in Rome voor ver­schil­lende zaken waar­on­der de afwikkeling van een apos­to­lische visi­ta­tie die hij heeft gedaan.

Een bij­zon­der cadeau was de moge­lijk­heid die hij kreeg om ’s ochtends te con­ce­le­breren met paus Fran­cis­cus in de kapel van het huis Santa Marta waar de paus verblijft. "De paus was heel harte­lijk: toen ik de kapel uitkwam stond hij ons daar al op te wachten en zei meteen: ‘Auguri’ (gefelici­teerd). Hij zei zich mij nog te her­in­ne­ren van het bezoek dat mgr Punt samen met mij in 2013 aan de paus heeft gebracht! Dat vond ik wel heel bij­zon­der.”

Nieuwe Neder­landse am­bas­sa­deur bij de Heilige Stoel

In de mid­dag had ik een plezierige ont­moe­ting met de nieuwe am­bas­sa­deur van het Ko­nink­rijk der Neder­lan­den bij de Heilige Stoel, Z.Exc. Mw Caroline Weijers, die enkele maan­den gele­den haar geloofs­brie­ven aan de paus heeft aan­ge­bo­den. Maan­dag 7 januari nam zij deel aan de nieuw­jaarsont­vangst die de paus voor het Corps Diplomatique geeft.


Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 6 juni 2020Afscheidswoord Mgr. Punt
dinsdag, 2 juni 2020Bisschopsstaf terug naar Catharijneconvent
maandag, 1 juni 2020Nieuwe bisschoppen Haarlem-Amsterdam en leger
zaterdag, 30 mei 2020Wisseling van de wacht
zaterdag, 22 december 2018Mgr. Hendriks benoemd tot bisschop-coadjutorBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose