Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pauselijke felicitatie

En ontmoeting met de nieuwe ambassadeur bij de Heilige Stoel

gepubliceerd: dinsdag, 8 januari 2019
foto: Servizio Fotografico
Pauselijke felicitatie
foto: Vatican Media
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique in de Sixtijnse kapel
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique in de Sixtijnse kapel

Met een hartelijke “Auguri” (gefeliciteerd) begroette paus Franciscus dinsdag 8 januari bisschop-coadjutor J.W.M. Hendriks. De bisschop is twee dagen in Rome voor verschillende zaken waaronder de afwikkeling van een apos­to­lische visitatie die hij heeft gedaan.

Een bijzonder cadeau was de mogelijkheid die hij kreeg om ’s ochtends te concelebreren met paus Franciscus in de kapel van het huis Santa Marta waar de paus verblijft. "De paus was heel hartelijk: toen ik de kapel uitkwam stond hij ons daar al op te wachten en zei meteen: ‘Auguri’ (gefelici­teerd). Hij zei zich mij nog te herinneren van het bezoek dat mgr Punt samen met mij in 2013 aan de paus heeft gebracht! Dat vond ik wel heel bijzonder.”

Nieuwe Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel

In de middag had ik een plezierige ontmoeting met de nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Heilige Stoel, Z.Exc. Mw Caroline Weijers, die enkele maanden geleden haar geloofsbrieven aan de paus heeft aangeboden. Maandag 7 januari nam zij deel aan de nieuwjaarsontvangst die de paus voor het Corps Diplomatique geeft.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose