Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Uitreiking certificaten Besturencursus

gepubliceerd: vrijdag, 8 juni 2018
Van links naar rechts:  Dhr. v.d. Kamp, Dhr. Tijm, Mw. Klaver (de ‘geslaagden’ van de besturencursus 2017), Prof. Schuyt (VU), Dhr. v.d. Knaap (Kerkopbouw, Bisdom Haarlem-Amsterdam), Dhr. Löwenthal (KSBW)
Van links naar rechts: Dhr. v.d. Kamp, Dhr. Tijm, Mw. Klaver (de ‘geslaagden’ van de besturencursus 2017), Prof. Schuyt (VU), Dhr. v.d. Knaap (Kerkopbouw, Bisdom Haarlem-Amsterdam), Dhr. Löwenthal (KSBW)

Op zaterdag 2 juni 2018 ontvingen drie cursis­ten het certificaat van de besturen­cursus 2017. Een vierde cursist moest zich helaas voor de uitreiking afmelden, zij ontving haar certifi­caat later deze week.

Prof. dr. T. Schuyt van de Vrije Uni­ver­si­teit in Amsterdam reikte de certificaten uit en had voor ieder een kort toespraakje voorbereid. Zo noemde hij de heer Tijm een “aanjager met een missie”, de heer V.d. Kamp “een commu­ni­ca­tief en democratisch natuurtalent” en mevrouw Klaver een voorbeeld in “bottom-up werken”.

De besturen­cursus: “Professioneel Beheer en Bestuur in de Kerk” wordt dit jaar voor de vierde keer door het bisdom in samen­wer­king met de VU en de KSBW georga­ni­seerd. De cursus blijkt ieder jaar een groot succes, dat ook te zien is in het aantal belang­stel­lenden voor de cursus. Dit jaar mocht het bisdom circa 45 cursisten ontvangen.

De cursus bestaat uit vier zaterdagen en is in het bijzonder geschikt voor jonge bestuurs­leden die het vak van professioneel besturen onder de knie willen krijgen. Vanzelfsprekend staat de cursus ook open voor actieve parochie- en PCI-bestuurders die hun kennis en vaardigheden willen verbeteren. De cursisten die aan het einde van de cursus een “plan van aanpak schrijven” komen in aanmerking voor een certificaat, ondertekend door de VU.

Het is ook mogelijk om aan losse studiedagen deel te nemen. De volgende cursusdagen zijn op 22 september en 24 november 2018. Meer informatie leest u in de folder:Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 29 januari 2019Twee boeken over parochievernieuwing
zaterdag, 26 oktober 2013Voortgang reorganisatie naar grotere bestuurlijke eenhedenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose