Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Mgr. Van Burgsteden op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: donderdag, 15 juni 2017

Katholiekleven.nlKatho­liek­le­ven.nl, de video­web­site van de Neder­landse bis­schop­pen, heeft twee filmpjes met daarin emeritus hulp­bis­schop Van Burg­ste­den. Beide filmpjes hebben als on­der­werp aanbid­ding - niet zon­der reden uit­ge­bracht rond Sacra­ments­dag.

Vijf tips voor aanbid­ding

“Het gaat er niet in de plaats om dat met aanbid­ding God eer gebracht wordt, hoewel dat na­tuur­lijk heel be­lang­rijk en van­zelf­spre­kend is. Het meeste ont­vang jij, want Hij is altijd over­vloe­diger in het geven dan jij.” Dit zegt Mgr. Van Burg­ste­den in dit filmpje met tips voor aan­bid­ding van­wege Sacra­ments­dag (15 juni 2017). Mgr. Van Burg­ste­den is hulp­bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam en pater Sacra­men­tijn. De eerste tip die hij geeft is: Het hangt niet van jou af. God zoekt jou. Bekijk alle vijf tips!

“Ik kon mij moei­lijk losmaken”

“Ik kon mij moei­lijk losmaken van waar ik geknield had.” In deze video ver­telt Mgr. Van Burg­ste­den over zijn erva­ringen met aanbid­ding. De broodvermenig­vul­diging uit de Bijbel is een “teken” (Johannes 6, 1-15). Mgr. Van Burg­ste­den: “De eucha­ris­tie is Jezus. Hij heeft die bro­den vermenig­vul­digd. Hij vermenig­vul­digt zich zon­der dat Hij opge­deeld wordt, zodat Hij voor ie­der­een ten volle aanwe­zig is.” Wat gebeurt er in de aanbid­ding? In de aanbid­ding leg je je zorgen bij Jezus neer. Bekijk de video!

Meer in­for­ma­tieGerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 29 juni 2021Nationale bedevaart Brielle via livestream
donderdag, 13 mei 2021Naar de bron bij Onze Lieve Vrouw ter Nood Video
woensdag, 24 maart 2021Waardig sterven volgens het katholieke geloof Audio
donderdag, 14 november 2019Katholiek Leven Magazine
donderdag, 20 juni 2019Katholiekleven in gesprek met Rens Tienstra Video
zaterdag, 11 mei 2019Vernieuwde website Katholiekleven.nl
vrijdag, 23 november 2018Videokanaal katholiekleven.nl groeit door
woensdag, 13 juni 2018Wat is uw favoriete Katholiekleven.nl video?
woensdag, 30 augustus 2017De Kerk geeft jou steuntjes in de rug Video
donderdag, 24 augustus 2017Kerkproeverij - Back to church Video
zaterdag, 17 september 2016God of het geld
maandag, 30 mei 2016Website Katholiekleven.nl onlineBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose