Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vijfde dag Fatimabedevaart

Een dagje Lissabon

gepubliceerd: vrijdag, 15 september 2017

Het is heerlijk ontwaken deze morgen, want waar thuis in Noord-Holland kijk je naar de branding van de zee als je de gordijnen open­schuift. Aan het ontbijtbuffet liet iedereen desgevraagd weten uitstekend geslapen te hebben. Om negen uur vertrokken we naar Lissabon voor een wat later bleek een heerlijke dag.

Onderweg haalden we onze stadsgids Christina. Op naar het centrale plein voor een kopje koffie op een terrasje. Daarna door naar de stadswijk Belem, aan de monding van de rivier de Taag. Hier bezochten we, voorzien van een uitstekende toelichting en uitleg door Christina, de Toren van Belem en het bekende Zeevaardersmonument.

Na de lunch met een ‘pastel de nata’, een lokale specialiteit als dessert, stond een bezoek aan het ‘Mosteiro dos Jeronimos’ op het pro­gram­ma, waar onder meer de ontdekkings­rei­ziger Vasco da Gama begraven is. Vervolgens bracht onze bus ons naar de oude stad voor een wandeling. We bezochten o.a. de kathedraal waar de heilige Antonius (van Padua) gedoopt is.

In de kerk, gebouwd op zijn geboortehuis, vierden we de eucha­ris­tie met de liturgie van O.L.V. van Smarten. Onder het kruis gaf Jezus zijn moeder en de leerling die Hij liefhad aan elkaar, om samen een nieuwe samen-leving te vormen tot steun en troost en kracht voor elkaar. En dat was nu precies wat ook gebeurde tijdens onze bede­vaartdagen in Portugal.

Na afloop deelden Dea Broersen en pastoor Eric van Teijlingen Antoniusbroodjes uit aan de pelgrims, om thuis te bewaren tot zegen van ieders huishouding. De busrit terug naar het hotel duurde, vanwege de weekendfile, lang maar dat drukte geenszins de pret... er heerste een opperbeste stemming in de pelgrimsbus.

Het restaurant van ons hotel had speciaal op ons gewacht met een over overheerlijke maaltijd. Daarna waren de meeste wel toe aan wat nachtrust. Met het ruisen van de zee op de achtergrond komt dat vast wel goed...Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 17 september 2017Laatste ochtend in Portugal Fotoreportage
donderdag, 14 september 2017Vierde dag Fatimabedevaart Fotoreportage
donderdag, 14 september 2017Bedevaartdag drie - 13 september Fotoreportage
woensdag, 13 september 2017Tweede dag Fatimabedevaart met lichtprocessie Fotoreportage
maandag, 11 september 2017Eerste dag in Fatima Fotoreportage
vrijdag, 8 september 2017Fatimabedevaarten vanwege eeuwfeest verschijningen
woensdag, 16 augustus 2017Startbijeenkomst Fatimabedevaart
dinsdag, 25 juli 2017Met Mgr. Punt naar Fatima
zaterdag, 1 april 2017Bisdombedevaart naar jubilerend FatimaBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose