Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Bijzondere 4 mei-herdenking in Rome

Maandag 4 mei

gepubliceerd: zaterdag, 25 april 2015

Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat van 2 tot en met 7 mei op pelgrimage naar Rome. Achthonderd pelgrims, van jong tot oud, gaan mee op pad. We blikken vast vooruit op het mooie pro­gram­ma dat hen te wachten staat. Vandaag een voorproefje op maandag 4 mei, de dag van de dodenherdenking.

Santa Maria in TrastevereMet het ontbijt in de hotels, start de tweede dag in Rome. Ieder groepje verlaat het hotel en reist met de bus of de metro naar de kerk van de heilige Ignatius in het centrum van Rome. Misschien gaat een groepje er wel lopend heen.

De kerk is gebouwd ter ere van de H. Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuïeten. Bijzonder aan deze kerk is dat het plafond geschilderd is. Op een heel bijzondere wijze. Want ​als je op een bepaalde plek gaat staan, lijkt het net of er een hoge koepel op de kerk zit. Maar helaas, het is een trompe-l’oeil (gezichtsbedrog). De koepel is er niet, hij is op het plafond geschilderd.

Hier vieren we de Eucha­ris­tie. Mgr. Jan van Burgsteden is de hoofd­cele­brant. Het Kathedrale Koor en het pelgrimskoor laat van zich horen. Dat wordt genieten.

Na de viering gaan we proberen om 800 pelgrims - van bisschop tot koorlid, van de Noordkop tot het Gooi - op één foto te krijgen. Alleen dat al is een wondertje, maar wie weet. Daarna heeft iedere groep zijn eigen middag­pro­gramma. De jongeren zullen de gemeen­schap Sant’Egidio bezoeken.

Om 18.45 uur zijn alle pelgrims door de Ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel, ZKH Prins Jaime de Bourbon de Parme, en onze Bisschop, Mgr. J. Punt, uitgenodigd voor een Dodenherdenking vanwege 4 en 5 mei 2015 in de kerk Santa Maria in Trastevere. Het Kathedrale Koor zingt het Requiem van Gabriel Faure, de Bisschop spreekt een gebed uit en Prins Jaime houdt een toespraak. Ook zijn er twee minuten stilte en zingen we het Wilhelmus.

Na afloop is er gelegenheid om in het stads­cen­trum te eten. Aansluitend keert iedereen, na een lange dag, terug naar de hotels. Daar is er nog volop gelegenheid om deze dag te evalueren en te bespreken. En uiteraard wordt er ook vooruit gekeken naar de dag van morgen...
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 mei 2015Vreugde alom
zondag, 10 mei 2015Internationale aandacht voor bisdombedevaart Video
vrijdag, 8 mei 2015Nagekomen fotoís Fotoreportage
vrijdag, 8 mei 2015Vertraging vliegreis - update 8 mei 20.00 uur
donderdag, 7 mei 2015De laatste dag in Rome Fotoreportage
woensdag, 6 mei 2015Nagenieten van o.a. de audiŽntie Fotoreportage
woensdag, 6 mei 2015Algemene audiŽntie bij paus Franciscus Fotoreportage Video
dinsdag, 5 mei 2015Divers programma op bisdombedevaart in warm Rome Fotoreportage
dinsdag, 5 mei 2015Fotoís gebedsviering Sint Jan van Lateranen Fotoreportage
dinsdag, 5 mei 2015Jongeren Romebedevaart manifesteren zich ook op Facebook Fotoreportage
maandag, 4 mei 2015Pelgrims herdenken 4 mei met ZKH Prins Jaime Fotoreportage
maandag, 4 mei 2015H.Mis in de Sint Ignatiusbasiliek Fotoreportage
zondag, 3 mei 2015Indrukwekkende Eucharistieviering in de Sint Pieter Fotoreportage
zondag, 3 mei 2015Bavocantorij zingt voor emeritus Paus Benedictus Fotoreportage
zondag, 3 mei 2015Alvast wat fotoís van een bijzondere viering in de Sint Pieter Fotoreportage
zaterdag, 2 mei 2015Pelgrims bedevaart aangekomen in Rome Fotoreportage
vrijdag, 1 mei 2015Gefascineerd door de bergen Fotoreportage
donderdag, 30 april 2015Bisdombedevaart van start Fotoreportage
woensdag, 29 april 2015Samen Kerk verschijnt eind mei
dinsdag, 28 april 2015Pelgrimskoor zingt de slotviering van de bisdombedevaartBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose