Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Eerste promotiemateriaal bisdombedevaart beschikbaar

Beleven van het evangelie centraal tijdens bedevaart

gepubliceerd: dinsdag, 13 mei 2014

Afgelopen week vonden in Heems­kerk (6 mei), Noord-Scharwoude (7 mei) en Amsterdam Buitenveldert (8 mei) informatie­bij­een­komsten plaats over de bisdom­bede­vaart naar Rome. Het bisdom organiseert deze bedevaart samen met reis­orga­ni­sa­tie VNB in de mei­va­kan­tie van 2015 naar Rome.

Rolbanner Romebedevaart 2015In de middag werden met name pastorale krachten geïnformeerd, in de avond  waren vooral vrijwilligers aanwezig. Van al deze personen is het de hoop dat ze “ambassadeur” worden van de bedevaart in hun regio, parochie. Het eerste promotiemateriaal voor de bedevaart – de posters, banner en een gebedskaartje – is inmiddels ook be­schik­baar. Dit materiaal is bij voorkeur te verkrijgen via de zojuist genoemde ambassadeurs.

Posters en banner

Tijdens de Chrisma viering op 16 april jl. in de BAVO kathedraal van Haarlem werden voor het eerst de banner, posters en gebedskaartje getoond, die de promotie voor de bisdom­bede­vaart naar Rome onder­steunen. Daarna waren ze afgelopen week verkrijgbaar op de informatie­bij­een­komsten. Op de ene poster staat een afbeelding van het beeld van Petrus bovenop de Sint Pieter (en ook op de banner) en op de andere poster staat een afbeelding van Christus in de Sint Paulus  buiten de Muren. Het accent ligt niet op de mooie oude gebouwen van Rome, maar op Rome als plaats waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

Beleven van het evangelie

De hoop is dan ook dat de bisdom­bede­vaart als middel mag dienen om de onderlinge verbondenheid – in de parochie/regio, tussen jong en oud en met het bisdom en de wereldkerk – te versterken. Dat is ook wat de bis­schop­pen benadrukten, die aanwezig waren op de informatie­bij­een­komsten. Mgr. Hendriks: “Er is de afgelopen tijd veel vergaderd in het kader van de fusies. Nu is het moment om iets te doen aan het beleven van het evangelie”.

Ambassadeurs

Aan elke parochie(regio) is gevraagd één of twee mensen te vragen om als ambassadeur te functioneren m.b.t. de bedevaart. Van de meeste regio’s/parochies waren één of meerdere ambassadeurs aanwezig op één van de informatie­bij­een­komsten. Op deze wijze kan via de ambassadeurs en pastorale krachten verdere informatie en promotie in de parochie(regio) plaatsvinden. Mocht u ambassadeur willen zijn voor deze bedevaart in uw parochie(regio) en de bijeenkomsten van vorige week gemist hebben? Neemt u dan contact op met uw pasto(o)r.

Posters en gebedskaarten Romebedevaart 2015

Bestellen van de posters

Bij voorkeur via de ambassadeur van de bedevaart in uw regio, kunnen de promotiematerialen besteld worden. Er zijn twee posters be­schik­baar: één met het Petrus beeld en één met de Christus mozaïek. Posters kunt u gratis aanvragen bij VNB: Emke de Bruijn, tel 073-681 81 22 of een mail sturen naar: emke.debruijn@vnbpelgrims­reizen.nl

Bestellen van de banner en het gebedskaartje

Per regio is er één gratis banner be­schik­baar. De kosten van extra banners bedragen € 65 inclusief verzend­kos­ten. Gebedskaartjes zijn gratis. De banners en gebedskaartjes zijn aan te vragen via: bedevaart@bisdomhaarlem-amsterdam.nl Graag uw naam en regio vermelden.

Meer informatie

Meer informatie over de bedevaart kunt u dus inwinnen via de ambassadeur in uw parochie of regio.  Meer informatie over de reis zelf zal in juni bekend worden. De folders met de definitieve prijzen en meer informatie over het precieze programma van de bedevaart zullen dan ook be­schik­baar zijn. Bovendien zal dan de inschrijving voor de reis geopend worden.
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 mei 2015Vreugde alom
zondag, 10 mei 2015Internationale aandacht voor bisdombedevaart Video
vrijdag, 8 mei 2015Nagekomen fotoís
vrijdag, 8 mei 2015Vertraging vliegreis - update 8 mei 20.00 uur
donderdag, 7 mei 2015De laatste dag in Rome
woensdag, 6 mei 2015Nagenieten van o.a. de audiŽntie
woensdag, 6 mei 2015Algemene audiŽntie bij paus Franciscus Video
dinsdag, 5 mei 2015Divers programma op bisdombedevaart in warm Rome
dinsdag, 5 mei 2015Fotoís gebedsviering Sint Jan van Lateranen
dinsdag, 5 mei 2015Jongeren Romebedevaart manifesteren zich ook op Facebook
maandag, 4 mei 2015Pelgrims herdenken 4 mei met ZKH Prins Jaime
maandag, 4 mei 2015H.Mis in de Sint Ignatiusbasiliek
zondag, 3 mei 2015Indrukwekkende Eucharistieviering in de Sint Pieter
zondag, 3 mei 2015Bavocantorij zingt voor emeritus Paus Benedictus
zondag, 3 mei 2015Alvast wat fotoís van een bijzondere viering in de Sint Pieter
zaterdag, 2 mei 2015Pelgrims bedevaart aangekomen in Rome
vrijdag, 1 mei 2015Gefascineerd door de bergen
donderdag, 30 april 2015Bisdombedevaart van start
woensdag, 29 april 2015Samen Kerk verschijnt eind mei
dinsdag, 28 april 2015Pelgrimskoor zingt de slotviering van de bisdombedevaartBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose