Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Documenten

Informatie

Stuurt u de ingevulde formulieren uitgeprint, ondertekend door de vertegenwoordigers van de instelling (voorzitter en secretaris) en ingescand (of per digitale foto) naar:

Indien digitaal insturen geen optie is, stuurt u alle stukken dan per post naar ons postbusadres:

  • Bisdom Haarlem-Amsterdam
    t.a.v. mw. L. Romijn, Coördinator Machtigingen,
    Postbus 1053, 2001 BB Haarlem

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met:

Machtigingen - Juridisch kader

gepubliceerd: vrijdag, 16 maart 2018

Voeren van processen als eiser, het opdragen van geschillen aan de beslissing van scheidingsgerechten en het aangaan van dadingen.

Uw bestuur wil een proces voeren als eiser, een geschil opdragen aan de beslissing van scheidingsgerechten of een dading aangaan. Voor dit type bestuurshandelingen is altijd een machtiging vereist. De drempel van €10.000,-- incl. BTW is voor dit type machtiging niet van toepassing. Wij nodigen u van harte uit om dit formulier voor het aanvragen van een machtiging in te vullen.

Attentie: het bisdom werkt samen met een aantal juridische deskundigen die bekend zijn met het canoniek recht. Indien nodig, verwijzen wij u door naar een van deze juridische deskundigen. Tot dusver hoeft u hier dus zelf geen actie op te ondernemen.

Attentie: wanneer de parochie als verweerder in een gerechtsgeding betrokken wordt, maakt het kerk­bestuur daarvan onmiddellijk schriftelijk melding aan de bisschop.

Wij verzoeken u vriendelijk het aanvraag­for­mu­lier in te vullen, af te drukken, te ondertekenen, in te scannen en per mail toe te zenden aan: machtiging@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Ook is het mogelijk om het ingevulde aanvraag­for­mu­lier per post te verzenden naar het bisdom Haarlem-Amsterdam, t.a.v. “Coördinator machtigingen”, Postbus 1053, 2001 BB Haarlem. Het ondertekende formulier zal door ons beoordeeld worden.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose