Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Twee beelden voor Laarder basiliek

Werk van kunstenares Daphne Du Barry

gepubliceerd: woensdag, 5 september 2012

De hulp­bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam, mgr. dr. J. Hendriks, heeft zon­dag in Laren twee beel­den van Christus ont­huld en gezegend. Een beeld van de ge­krui­sig­de Christus, van de bekende kunstenares Daphne Du Barry dat achterin de Sint-Jans­basi­liek hangt. Voor de kerk staat St. Jan de Doper - even­eens van Daphne Du Barry - op een hoge sokkel waardoor hij van verre zicht­baar is.

“Het is een Christus waar de kracht van de ver­rij­ze­nis en het verlangen de mens­heid te hulp te komen al door­heen straalt”, aldus de bis­schop over het eerste beeld. Mgr. Hendriks was in Laren op uit­no­di­ging van pastoor J. Vriend. In zijn homilie citeerde de bis­schop de kunstenares: “De eerste voor­waarde voor succes bij het tot stand brengen van een reli­gi­euze sculptuur, is Gods genade.St. Paulus zegt dat wij zaaien en planten, maar dat het God is die de groei schenkt. Het vorm­ge­ven van het werk heb ik gedaan, maar het re­sul­taat is van God”.

Daphne du Barry die bij het grote publiek bekend is door sculpturen als “Koningin Beatrix te fiets” in Rheden en “Pim Fortuyn” te Rotter­dam, en van wie het werk over de hele wereld te zien is, exposeert momenteel in Am­ster­dam, in hotel The Grand aan de Oude­zijds Voor­burgwal.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose