Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

“Meet and greet” met mgr. Punt

gepubliceerd: maandag, 9 juli 2012
Meet & Greet met mgr. Punt
Meet & Greet met mgr. Punt

Mgr Punt heeft afgelopen vrij­dag een groep vor­me­lin­gen ont­van­gen in een “meet and greet”. Het is uiter­aard niet de eerste keer dat bis­schop vor­me­lin­gen ontmoet in het bis­schops­huis, maar hier ging het om een bij­zon­dere aan­lei­ding.

Bavo-dag

Tijdens de vor­me­lin­gen­dag (de Bavo-dag) van het bisdom Haar­lem- Am­ster­dam kregen vor­me­lin­gen de kans hun tips voor de kerk aan de jon­ge­ren­wer­ker van het bisdom te geven. Na­tuur­lijk was daar een prijs aan verbon­den; de vormsel­groep met de beste tips kon een “meet & greet” winnen met de bis­schop van Haar­lem- Am­ster­dam; mgr. Punt (zie foto).

Assendelft

De groep uit Assendelft viel deze eer te beurt en mocht bij de bis­schop op visite. De sta­tige spiegel­zaal van het bis­schops­huis werd speciaal voor deze gelegen­heid versierd met slin­gers en ballonnen. De vor­me­lin­gen had­den tips gegeven als een eigen jon­ge­renmis met drinken en gezellig­heid. Eigen­tijdse muziek, meer kleur en lekker zittende banken. Ook stel­den zij de bis­schop vragen als: “Hoe word je bis­schop?” en “Heeft u nog tijd om te bid­den?”

’s-Nachts

“Bidden doe ik meestal ’s-nachts”, ver­telde de bis­schop. “Ik ben een avond­mens en ga pas laat naar bed. Vroe­ger ging ik vaak nog om één uur ’s nachts de natuur in om te bid­den op een duintop.”

Gevlogen in een F16

Opeens kwam het avontuur ter sprake dat mgr. Punt, als bis­schop van de Neder­landse krijgs­macht ook wel eens in een F16 had gevlogen. “Dat is gaaf!” riepen twee jongens in koor.

Het be­lang­rijk­ste van ons geloof

De bis­schop had ook een kleine toe­spraak voor­be­reid: “Weten jullie wat het be­lang­rijk­ste van ons geloof is? Toen de mensen aan Jezus vroegen wat nu het be­lang­rijk­ste was, ant­woordde Jezus: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Het op een na be­lang­rijk­ste is dit: Heb uw naaste lief als uzelf. Dat is het be­lang­rijk­ste en daar hangt al het andere van ons geloof aan vast. God bestaat, hij houdt van je en is mens gewor­den in Jezus en daar zijn wij als Chris­te­nen naar vernoemd.”

Cadeautje, rond­lei­ding en pannen­koe­ken

Na­tuur­lijk liet de bis­schop de jon­ge­ren niet met lege han­den naar huis gaan. Ieder kreeg per­soon­lijk een rozen­krans mee die door de bis­schop werd gezegend. De mid­dag werd af­ge­slo­ten met een uit­ge­breide rond­lei­ding door het bis­schops­huis. Daarna wachtte elders in de stad het pannen­koe­kenhuis.
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 25 november 2022Aanmelding WJD 2023 geopend
woensdag, 16 november 2022Nationale jongerencollecte Video
vrijdag, 11 november 2022Wereldjongerendag
vrijdag, 14 oktober 2022Start tour WJD kruis
vrijdag, 16 september 2022Tour Wereldjongerendagenkruis door het bisdom
vrijdag, 9 september 2022WJD Promotieteams gaan het bisdom in
dinsdag, 30 augustus 2022Global Friendship, Global Peace
vrijdag, 26 augustus 2022Europese jongerenontmoeting Amsterdam
dinsdag, 12 juli 2022WJD reis via Parijs, Bayonne, Burgos, Fatima en Lourdes
woensdag, 6 juli 2022Tienerkamp BreakOut - Zorg voor elkaar
woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap WereldjongerendagBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose