Bisdom Haarlem-Amsterdam











Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

“Meet and greet” met mgr. Punt

gepubliceerd: maandag, 9 juli 2012
Meet & Greet met mgr. Punt
Meet & Greet met mgr. Punt

Mgr Punt heeft afgelopen vrij­dag een groep vor­me­lin­gen ont­van­gen in een “meet and greet”. Het is uiter­aard niet de eerste keer dat bis­schop vor­me­lin­gen ontmoet in het bis­schops­huis, maar hier ging het om een bij­zon­dere aan­lei­ding.

Bavo-dag

Tijdens de vor­me­lin­gen­dag (de Bavo-dag) van het bisdom Haar­lem- Am­ster­dam kregen vor­me­lin­gen de kans hun tips voor de kerk aan de jon­ge­ren­wer­ker van het bisdom te geven. Na­tuur­lijk was daar een prijs aan verbon­den; de vormsel­groep met de beste tips kon een “meet & greet” winnen met de bis­schop van Haar­lem- Am­ster­dam; mgr. Punt (zie foto).

Assendelft

De groep uit Assendelft viel deze eer te beurt en mocht bij de bis­schop op visite. De sta­tige spiegel­zaal van het bis­schops­huis werd speciaal voor deze gelegen­heid versierd met slin­gers en ballonnen. De vor­me­lin­gen had­den tips gegeven als een eigen jon­ge­ren­mis met drinken en gezellig­heid. Eigen­tijdse muziek, meer kleur en lekker zittende banken. Ook stel­den zij de bis­schop vragen als: “Hoe word je bis­schop?” en “Heeft u nog tijd om te bid­den?”

’s-Nachts

“Bidden doe ik meestal ’s-nachts”, ver­telde de bis­schop. “Ik ben een avond­mens en ga pas laat naar bed. Vroe­ger ging ik vaak nog om één uur ’s nachts de natuur in om te bid­den op een duintop.”

Gevlogen in een F16

Opeens kwam het avontuur ter sprake dat mgr. Punt, als bis­schop van de Neder­landse krijgs­macht ook wel eens in een F16 had gevlogen. “Dat is gaaf!” riepen twee jongens in koor.

Het be­lang­rijk­ste van ons geloof

De bis­schop had ook een kleine toe­spraak voor­be­reid: “Weten jullie wat het be­lang­rijk­ste van ons geloof is? Toen de mensen aan Jezus vroegen wat nu het be­lang­rijk­ste was, ant­woordde Jezus: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Het op een na be­lang­rijk­ste is dit: Heb uw naaste lief als uzelf. Dat is het be­lang­rijk­ste en daar hangt al het andere van ons geloof aan vast. God bestaat, hij houdt van je en is mens gewor­den in Jezus en daar zijn wij als Chris­te­nen naar vernoemd.”

Cadeautje, rond­lei­ding en pannen­koe­ken

Na­tuur­lijk liet de bis­schop de jon­ge­ren niet met lege han­den naar huis gaan. Ieder kreeg per­soon­lijk een rozen­krans mee die door de bis­schop werd gezegend. De mid­dag werd af­ge­slo­ten met een uit­ge­breide rond­lei­ding door het bis­schops­huis. Daarna wachtte elders in de stad het pannen­koe­kenhuis.



Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023Onvergetelijk
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zondag
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zaterdag



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose