Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

“Meet and greet” met mgr. Punt

gepubliceerd: maandag, 9 juli 2012
Meet & Greet met mgr. Punt
Meet & Greet met mgr. Punt

Mgr Punt heeft afgelopen vrij­dag een groep vor­me­lin­gen ont­van­gen in een “meet and greet”. Het is uite­raard niet de eerste keer dat bis­schop vor­me­lin­gen ontmoet in het bis­schops­huis, maar hier ging het om een bij­zon­dere aan­lei­ding.

Bavo-dag

Tijdens de vor­me­lin­gen­dag (de Bavo-dag) van het bisdom Haar­lem- Am­ster­dam kregen vor­me­lin­gen de kans hun tips voor de kerk aan de jon­ge­ren­wer­ker van het bisdom te geven. Na­tuur­lijk was daar een prijs aan verbon­den; de vormsel­groep met de beste tips kon een “meet & greet” winnen met de bis­schop van Haar­lem- Am­ster­dam; mgr. Punt (zie foto).

Assendelft

De groep uit Assendelft viel deze eer te beurt en mocht bij de bis­schop op visite. De sta­tige spiegel­zaal van het bis­schops­huis werd speciaal voor deze gelegen­heid versierd met slin­gers en ballonnen. De vor­me­lin­gen had­den tips gegeven als een eigen jon­ge­renmis met drinken en gezellig­heid. Eigen­tijdse muziek, meer kleur en lekker zittende banken. Ook stel­den zij de bis­schop vragen als: “Hoe word je bis­schop?” en “Heeft u nog tijd om te bid­den?”

’s-Nachts

“Bidden doe ik meestal ’s-nachts”, ver­telde de bis­schop. “Ik ben een avond­mens en ga pas laat naar bed. Vroe­ger ging ik vaak nog om één uur ’s nachts de natuur in om te bid­den op een duintop.”

Gevlogen in een F16

Opeens kwam het avontuur ter sprake dat mgr. Punt, als bis­schop van de Neder­landse krijgs­macht ook wel eens in een F16 had gevlogen. “Dat is gaaf!” riepen twee jongens in koor.

Het be­lang­rijk­ste van ons geloof

De bis­schop had ook een kleine toe­spraak voor­be­reid: “Weten jullie wat het be­lang­rijk­ste van ons geloof is? Toen de mensen aan Jezus vroegen wat nu het be­lang­rijk­ste was, ant­woordde Jezus: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Het op een na be­lang­rijk­ste is dit: Heb uw naaste lief als uzelf. Dat is het be­lang­rijk­ste en daar hangt al het andere van ons geloof aan vast. God bestaat, hij houdt van je en is mens gewor­den in Jezus en daar zijn wij als Chris­te­nen naar vernoemd.”

Cadeautje, rond­lei­ding en pannen­koe­ken

Na­tuur­lijk liet de bis­schop de jon­ge­ren niet met lege han­den naar huis gaan. Ieder kreeg per­soon­lijk een rozen­krans mee die door de bis­schop werd gezegend. De mid­dag werd af­ge­slo­ten met een uit­ge­breide rond­lei­ding door het bis­schops­huis. Daarna wachtte elders in de stad het pannen­koe­kenhuis.
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraat
donderdag, 20 mei 2021Tienerkamp BreakOut - Testify
woensdag, 5 mei 2021Kathedraal TV - Q&A met Mirjam Spruit Video
zaterdag, 10 april 2021Diocesane Alpha Youth
donderdag, 8 april 2021Q&A - Paul Graas - Middelmatigheid is zonde Video
dinsdag, 6 april 2021Speeddaten kloosterordes en godgewijde leven
donderdag, 11 maart 2021JongerenonderzoekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose