Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

‘Geknipt voor Laren’

gepubliceerd: dinsdag, 5 juni 2012

De collage van de Sint Jans­pro­ces­sie, een werk in opdracht van Kunstlokaal “Het Larensche Erf”  is klaar. De hele maand juni is dit unieke kunst­werk te bewon­de­ren in de etalage van Lijstena­telier Kunst­handel Marquant, Zevenend 4 te Laren. De kunstenares Anne­mieke Rebel heeft bijna twee jaar gewerkt aan dit op­val­lende kunst­werk.

Collage van de Sint Jansprocessie - Geknipt voor LarenAnne­mieke heeft zich als kunstenares ge­spe­cia­li­seerd in werken met papier en pastel, waar­mee zij prach­tige collages weet te creëren. Een collage maken is eigen­lijk beeldhouwen op het platte vlak. Net als bij beeldhouwen haal je ma­te­ri­aal weg totdat het re­sul­taat bevre­digend is. Het werk krijgt hierdoor reliëf en maakt een sterk rit­mische indruk. De combinatie van papier en pastel geeft het kunst­werk een leven­dige textuur en kleurnuances.

Met een breedte van bijna 2 meter geeft dit kunst­werk een totaal beeld van ‘onze’ pro­ces­sie, waarbij de inwoners van Laren van alles zullen herkennen. Niet alleen personen maar ook de beel­den van de hele route: Van de basiliek door het dorp naar de St. Jans Begraaf­plaats en weer terug naar de basiliek via de Vredelaan en het Zevenend. Kortom een kleur­rijk beeld van een voor Laren bij­zon­dere gebeur­te­nis.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose