De Ridderorde van het H.Graf van Jeruzalem neemt dit weekeinde 30 nieuwe ridders en edelvrouwen op in zijn midden. De bekendste zijn de Haarlemse priester dr. Antoine Bodar en de patristicus en publicist dr. Paul van Geest."> De Ridderorde van het H.Graf van Jeruzalem neemt dit weekeinde 30 nieuwe ridders en edelvrouwen op in zijn midden. De bekendste zijn de Haarlemse priester dr. Antoine Bodar en de patristicus en publicist dr. Paul van Geest." /> Bisdom Haarlem-Amsterdam - Nieuws

Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dertig nieuwe ridders voor hulp aan christenen H. Land

gepubliceerd: zaterdag, 21 april 2012

De Ridderorde van het H.Graf van Jeruzalem neemt dit weekeinde 30 nieuwe ridders en edelvrouwen op in zijn midden. De bekendste zijn de Haarlemse priester dr. Antoine Bodar en de patristicus en publicist dr. Paul van Geest.

Inkleding Grafridders in Larense basiliek in 2007
Inkleding Grafridders in Larense basiliek in 2007

De bijzondere plechtigheid vindt plaats in de Groningse Sint-Jozef­kathedraal Ten overstaan van de Groot-Prior, Mgr. A. Hurkmans (bisschop van ’s-Hertogen­bosch) spreken de 30 nieuwe leden hun gelofte uit. Daarna ontvangen de edelvrouwen, ridders en priesters de mantel en de overige ordetekenen.

De Ridderorde van het H.Graf van Jeruzalem is een kerkelijke werkorde die als opdracht heeft de Katholieke Kerk in het Heilige Land te steunen in haar geestelijke, charitatieve, culturele en sociale werken en instellingen. Daarbij gaat de eerste aandacht uit naar het Latijnse Patriarchaat met een kleine tachtigduizend gelovigen, maar ook naar de andere katholieke gemeenschappen, zoals de melkieten (105.000 gelovigen) en de Maronieten (17.000 gelovigen).

In zijn huidige vorm is de Orde opgericht door de zalige Pio Nono in 1848, maar hij voert zijn oorsprong terug naar de ridderwacht die het Heilig Graf in Jeruzalem bewaakte na de verovering van de stad door Godfried van Bouillon, in 1099.

De zalige Paus Pius IX gaf de orde de opdracht overal in Palestina en Jordanië missieposten te stichten en hulp te bieden bij de oprichting van scholen, ziekeninrichtingen en sociale instellingen.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose