Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Alpha Haarlem op Katholiek Leven

gepubliceerd: woensdag, 15 november 2023
Alpha Haarlem op Katholiek Leven

In sep­tem­ber is weer een Alpha­cur­sus van start gegaan in het bis­schops­huis te Haar­lem. Katho­liek Leven, het video­ka­naal van de Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, was onlangs ook te gast en heeft er een leuke video van gemaakt.

“In Neder­land zie je heel veel sporen van het chris­ten­dom, waar­on­der kerken zoals deze gigan­tische ka­the­draal in Haar­lem. Dat trekt mensen die de grote levens­vra­gen stellen. Is er meer tussen hemel en aarde?” zegt Joseph Lai, vrij­wil­li­ger bij het Alpha­team Haar­lem. De Alpha cursus is een geloofs­cur­sus voor mensen die meer willen leren over chris­te­lijk geloof.

“Ik ben nog niet gelovig”, zegt Maaike die deelneemt aan de cursus dit najaar. “Voor mij is het echt een stap naar meer kennis vergaren. En het zijn ook bij­een­komsten om mensen te ont­moe­ten.” Alex vult haar aan: “Alleen al het gevoel van samen eten. Dat is iets wat je doet met je familie.”

Maaike ver­telt wat de bij­een­komsten met haar doen. En Alex geeft aan waarom het voor hem be­lang­rijk is deze cursus samen met Maaike te volgen.

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose