Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Op bedevaart

Kevelaer 4-6 juli / Banneux 26-30 augustus

gepubliceerd: dinsdag, 24 mei 2022

Vanuit Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam wor­den dit jaar weer twee mooie bede­vaarten geor­ga­ni­seerd. Van 4 t/m 6 juli gaat de reis net over de Duitse grens naar Kevelaer en van 26 t/m 30 au­gus­tus steken we de grens over naar België, naar de Maagd der Armen in Banneux.

Kevelaer: Troos­te­res van de Bedroef­den

foto: A. Broerse-Van Hal
Bedevaart Kevelaer
Bede­vaart Kevelaer

De jaar­lijkse bede­vaart naar Troos­te­res van de Bedroef­den in Kevelaer (Duits­land) is van 4 t/m 6 juli geor­ga­ni­seerd door de Haar­lemse Broe­der­schap en de pelgrims­groep Am­ster­dam-Volen­dam-West-Friesland. Het bede­vaart­pro­gramma omvat het aanbie­den van de bede­vaartkaars, het bid­den van de kruis­weg, plech­tig Lof en een eucha­ris­tie­vie­ring met het koor en orkest van de heilige-Maria­basi­liek. Daar­naast is er voldoende gelegen­heid voor de winkels en terrasjes.

Banneux: Maagd der armen

foto: Arsacal.nl
Bedevaart Banneux
Bede­vaart Banneux

Van 26 t/m 30 au­gus­tus is de bede­vaart naar de ‘Maagd der armen’ in Banneux (België) geor­ga­ni­seerd door het dio­ce­sance Banneuxcomité. In 1933 verscheen Maria aan Mariëtte Beco en zei: “Ik kom het lij­den verlichten”. De bede­vaart wordt begeleid door pastores en zorg­me­de­werkers. Er wordt gereisd met een rol­stoelbus en kamers kunnen naar zorg­be­hoef­te wor­den aan­ge­past.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose