Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Han Meijer Ridder in de orde van Sint Silvester

gepubliceerd: vrijdag, 11 december 2009
In de kerk van de H. Joannes de Doper parochie in Schoorl heeft onlangs een wel zeer bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Hulp­bis­schop mgr. J. van Burgsteden heeft aan de heer Han Meijer toen zijn benoeming tot Ridder in de orde van St. Silvester bekendgemaakt. Een pauselijke onderscheiding die maar hoogst zelden wordt uitgereikt.

Han Meijer is altijd sterk verbonden geweest met de kerk­ge­meen­schap en vanuit die verbondenheid was hij werkzaam in vele functies in de politiek en in het bestuurlijke en maat­schap­pe­lijke leven. Vanaf 1966 heeft hij zich al ingezet voor de katholieke zaak, zowel in kerkelijke ambten en taken als in maat­schap­pe­lijke en politieke taken. Hij heeft zowel op de voorgrond als op de achtergrond veel tijd en energie gestoken in zaken die van belang waren voor de geloofs­ge­meen­schap. Hij heeft zich ingezet voor het parochie­bestuur, waarvan hij maar liefst twaalf jaar vice-voorzitter was.

Bij de totstandkoming van de regio Geestmerambacht (samen­wer­king van parochies) speelde hij een leidende rol. Bijna zijn hele werkzame leven is Han actief geweest in de KVP en daarna in het CDA. Niet alleen in Schoorl, maar ook landelijk als Tweede Kamer-lid van de KVP.

Daarnaast is Han Meijer in de regio bekend als oud-burge­mees­ter van Wervershoof, oud-dijkgraaf en zeker ook als mediator en informateur bij heel wat gemeenten waar problemen waren bij het vormen van bestuurscolleges.

Dat een en ander niet onopgemerkt is gebleven bleek uit de woorden van de hulp­bis­schop en de talloze reacties vanuit de gemeen­schap Schoorl en ver daarbuiten.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose