Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Lezing: Maria, Icoon van Genade

Zaterdag 2 oktober - 14.00 uur - Julianaklooster Heiloo

gepubliceerd: donderdag, 2 september 2021
Het gelijknamige boek
Het gelijknamige boek

Theoloog Arnold Huijgen zal zater­dag 2 ok­to­ber een lezing hou­den met als titel ‘Maria, Icoon van Genade’ in het Juliana­kloos­ter, op het Hei­lig­dom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo.

Gelijknamig boek

Maria blijft fascineren. De pro­tes­tantse theoloog Arnold Huijgen schreef een boek waarin hij Maria op het spoor komt langs de lijnen van de Bijbel, de traditie en de actuali­teit. Maria heeft wat te betekenen in dis­cus­sies over Europa en na­tio­na­lis­me, over gen­der en geloof. Deze lezing draait om het blijvende mysterie van Maria, dat katho­lie­ken en pro­tes­tan­ten kan verbin­den en dat per­spec­tief biedt in tij­den van pandemie.

Arnold Huijgen

Prof. Dr. Arnold Huijgen is hoog­le­raar syste­ma­tische theo­lo­gie aan de Theo­lo­gische Uni­ver­si­teit Apel­doorn en werkte mee aan De Gewone Cate­chis­mus.

Het boek, dat is uitge­ge­ven bij Kok Boeken­cen­trum, is verkrijg­baar bij de lezing. De auteur Arnold Huijgen is be­schik­baar om het boek te signeren.

Details

lezing: Maria, Icoon van Genade
spreker: theoloog Arnold Huijgen, auteur van het gelijknamige boek
datum: zater­dag 2 ok­to­ber 2021
tijd: 14.00 - 15.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
locatie: Engelen­zaal in het Juliana­kloos­ter
Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo
Hoogeweg 65, Heiloo
toegang: gratis, donatie welkom
aanmel­den: verplicht via info@olvter­nood.nl

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose