Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Paus bij Internationaal Eucharistisch Congres

Zondag 5 t/m zondag 12 september - Boedapest, Hongarije

gepubliceerd: maandag, 16 augustus 2021

Van 5 tot 12 sep­tem­ber vindt in Boedapest, hoofd­stad van Hongarije, het Inter­na­tio­naal Eucha­ris­tisch Congres plaats. Kar­di­naal Peter Erdö, de aarts­bis­schop van Esztergom-Boedapest, heeft recent beves­tigd dat paus Fran­cis­cus bij de slot­mis op 12 sep­tem­ber aanwe­zig zal zijn.

Sinds 1981 vindt Eucha­ris­tisch Congres om de vier jaar (met uit­zon­de­ring van het heilig jaar 2000) plaats en telkens op een andere locatie. Het congres werd voor het eerst geor­ga­ni­seerd in 1881 in het Franse Lille. Het laatste congres, de 51ste editie, was van 24 tot 31 januari 2016 in Cebu op de Filipijnen.

Paus Fran­cis­cus

Kar­di­naal Erdö zegt over de komst van paus Fran­cis­cus: “De ge­meen­schap van katho­lie­ke gelo­vi­gen wacht met grote vreugde en liefde op de komst van de Heilige Vader. Wij bid­den dat zijn bezoek een teken van hoop zal zijn en een nieuw begin na de afname van de pandemie”.

Kar­di­naal Erdö bena­drukte het belang van de per­soon­lijke aanwe­zig­heid van paus Fran­cis­cus bij de slot­mis, aangezien ge­woon­lijk de pau­se­lijke legaat de Heilige Vader ver­te­gen­woor­digt bij de eucha­ris­ti­sche congressen. Ter gelegen­heid van het laatste congres in Cebu bij­voor­beeld, stuurde de paus video­bood­schappen. De laatste keer dat een paus deelnam aan het inter­na­tio­nale congres was 21 jaar gele­den in Rome, waarbij paus Johannes Paulus II aanwe­zig was.

Meer in­for­ma­tie

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose