Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Wereldgebedsdag voor Vrouwen

Vrijdag 5 maart

gepubliceerd: vrijdag, 5 maart 2021
Schilderij voor de Wereldgebedsdag voor Vrouwen 2021 van Juliette Pita
Schilderij voor de Wereldgebedsdag voor Vrouwen 2021 van Juliette Pita

De Wereld­ge­beds­dag voor Vrouwen vindt dit jaar plaats op vrij­dag 5 maart (eerste vrij­dag in maart) in een 150-tal lan­den. Daar­mee is het een van de meest verspreide oecu­me­nische ini­tia­tie­ven ter wereld.

Vanuatu

De Wereld­ge­beds­dag voor Vrouwen is ook een kans om aan­dacht te vragen voor de levens­om­stan­dig­heden en de geloofs­si­tua­tie van vrouwen in het themaland. Dit jaar is het themaland Vanuatu, een eilan­den­groep in Oceanië die sinds 30 juli 1980 onaf­han­ke­lijk is. Het thema Rotsvast is ontleend aan het Mattheüsevan­ge­lie (7,24-27). Bovendien is dit thema van essentieel belang voor de bewoners van de tropische archipel in de Stille Zuid­zee, die erg gevoelig is voor aard­be­vingen, cyclonen, vulkaanuitbars­tingen en de stijgende zeespiegel.

Schil­derij

Het schil­derij voor de Wereld­ge­beds­dag voor Vrouwen 2021 van Juliette Pita toont de situatie op Vanuatu toen cycloon Pam 2015 over de eilan­den raasde. Daarop is een vrouw die zich be­scher­mend over haar kindje buigt, terwijl de storm voorbijraast. Volgend jaar zijn de teksten afkoms­tig van vrouwen uit Engeland, Wales en Noord-Ierland.

Live uitzen­ding

De live uitzen­ding is te volgen op de speciale web­si­te:

 

(bron: kerknet.be)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose